Tokió 2020: Deutsch Tamás szerint a jövő nyári olimpián is ott lehetnek az MTK tehetségei

L. G.L. G.
Vágólapra másolva!
2019.02.02. 10:23
A jövő évi tokiói nyári olimpián is ott lehet néhány fiatal sportoló az MTK Budapest tehetséggondozó Brüll Alfréd Akadémiájának tagjai közül. Ezt a nem túl merész jóslatot Deutsch Tamás, a kék-fehér klub elnöke tette az akadémia ünnepélyes évnyitóján.

Az évnyitón 11 sportág 48 versenyzője vehette át az ez évi tagságot igazoló oklevelet. A sportvezető hangsúlyozta: nem megelőlegezett a bizalom, mert mindegyik fiatal bizonyította már, hogy helye van az elitképzésben.

Azok a többszörös korosztályos magyar bajnok fiatalok lehetnek akadémisták, akik tehetségek, szorgalmasak, kitartók, ugyanakkor esélyük van arra, hogy a jövőben nemzetközi szinten is világszínvonalú eredményt érjenek el” – mondta Deutsch Tamás.

A 48 sportoló között vannak olyanok, akik a tavaly létrehozott Talent-, illetve Plusz-program tagjai. Előbbi az akadémia előszobájának tekinthető, utóbbi pedig az utánpótlás-korosztálytól búcsúzó sportolók beilleszkedését segíti a felnőttek közé. Az egyéni sportágak képviselőinek öt évvel ezelőtt létrehozott akadémiáról már felnőtt olimpiai bajnok is kikerült a rövid pályás gyorskorcsolyázó Liu Shaoang személyében.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik