nemzetisport.hu 2019.05.21 15:47 Frissítve: 2019.05.21 19:38

MSÚSZ: Hosszú személyes történeteket osztott meg a Nők a sportban konferencián

A 110 éves Magyar Sportújságírók Szövetsége jubileumi sportújságíró-kongresszusán Nők a sportban és a sportmédiában címmel rendeztek konferenciát. Ezen előadást tartott Hosszú Katinka is, aki elmondta, a tehetségtelennek tartott tinédzserből hogyan vált háromszoros olimpiai, többszörös világ- és Európa-bajnok úszóvá. Továbbá megosztott egy személyes történetet arról, hogy az üzleti életben nőként nem mindig veszik komolyan.  

A nők a sportban, a sportmédiában konferencia előadói (Fotó: Tumbász Hédi)


„Tinédzserként eléggé pufók voltam, szerettem csokit és cukorkát enni
mondta Hosszú Katinka. – Nem voltam túl magas, viccelődtem az edzéseken és a versenyeken is. A magyar úszóválogatottban úgy könyveltek el, hogy nem vagyok tehetséges. Csak egy edzőpartnernek tartottak. Az Egyesült Államokban olimpiai bajnokokkal, világcsúcstartókkal úsztam, és természetesen az első edzéseken nagyon messze voltam tőlük. Rájöttem, ha én is mindennap megpróbálom azt megcsinálni, amit ők, megpróbálok napról napra közelebb kerülni a világ legjobbjaihoz, akkor én is lehetek a legjobb. És ez miért ne valósulna meg? Szóval, újra elkezdtem kinyitni ezt a dobozt, és arra jöttem rá, hogy talán nem én vagyok a legtehetségesebb úszó, de mindenkinél keményebben fogok dolgozni.”

Ezután arról beszél, hogy mi történt vele az egyik üzleti tárgyalásán, ahol férfi üzleti partnerét a prezentációja kevésbé érdekelte…

„Üzletasszony vagyok, rengeteg üzleti tárgyaláson veszek részt.Többnyire férfiak az üzletfeleim, velük tárgyalok. Elmondok most egy nagyon személyes történetet. Részt vettem egy üzleti tárgyaláson, amire kiválóan felkészültem.Remek elképzeléseim voltak arról, mit csinálhatunk együtt üzleti partnerként. Beszéltem a lehetséges együttműködésünkről,statisztikákkal dobáloztam. Tényleg, nagyon felkészült voltam, és jól is sikerült a prezentáció. Végeztem, ő rámnézett és azt mondta:inkább elvinnélek táncolni. Az első dolog, amire gondoltam az volt, hogy mi történne,ha ő prezentál nekem, és én mondom neki, hogy inkább elvinném táncolni. Nem hiszem, hogy ez megeshet!”

A konferencián Hosszú Katinka mellett számos, a sport különböző területein, a sportmédiában sikeres nő tartott előadás, mint a kétszeres olimpiai úszó, az Egyesült Államok első női sportriportere, Donna de Varona,  a korábbi olimpiai nyolcadik helyezett tornász, Magyarország első nő televíziós sportriportere, a kongresszus szervezője, dr. Csisztu Zsuzsa vagy éppen a kétszeres Bajnokok Ligája-győztes, 188-szoros francia válogatott labdarúgó, Laura Georges.  

ÍME VIDEÓS ÖSSZEFOGLALÓNK A KONFERENCIÁRÓL!

2019.06.24 14:49:06

Egyéb egyéni L. PAP ISTVÁN

Kilencven éve halt meg Amszterdam kétszeres olimpiai bajnoka, Tersztyánszky Ödön.

2019.06.23 21:32:11

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

A Nemzeti Sport hétfői számából ajánljuk.

2019.06.22 22:36:32

Egyéb egyéni HENRY KISSINGER

ALAPVONAL. Ellentétben a múlt korszakaival, a mai világrendek egymással elválaszthatatlanul összefonódtak, így természetesen elkerülhetetlen, hogy bizonyos területeken versenyezzenek egymással. Egyesek tartanak ettől, az olimpia azonban már számos esetben bizonyította: megtestesíti az egymással való békés versengés eszméjét.

2019.06.22 21:58:18

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

2019.06.20 23:36:55

Egyéb egyéni SZŰCS MIKLÓS

ALAPVONAL. Az ötlet amúgy egyáltalán nem rossz, a gond inkább az időzítéssel van: ha ötven-hatvan évvel ezelőtt pattan ki valaki fejéből, szinte biztos, hogy az Európai Játékok mára a kontinens egyik, ha nem a legnagyobb presztízsű eseményévé nőtte volna ki magát.