MSÚSZ: 95 éve született kollégánkra, Boskovics Jenőre emlékeztek

Vágólapra másolva!
2023.10.10. 20:10
Születésének 95. évfordulóján a Magyar Sportújságírók Szövetsége örökös tiszteletbeli főtitkárára, Boskovics Jenőre, a Nemzeti Sport egykori főmunkatársára emlékeztek.

„A megemlékezésen részt vett Győr Béla, az etikai bizottság vezetője, Kopeczky Lajos, a Szolidaritási Bizottság vezetője és Pósfai Gyula, a tagfelvételi bizottság tagja is, valamint ifjabb Papp László, a legendás ökölvívó fia és Zakariás Ágnes, az Aranycsapat balfedezetének, Zakariás Józsefnek a lánya” – áll a Magyar Sportújságírók Szövetsége közösségi oldalán megjelent bejegyzésben. „A megemlékezésen részt vett Győr Béla, az etikai bizottság vezetője, Kopeczky Lajos, a Szolidaritási Bizottság vezetője és Pósfai Gyula, a tagfelvételi bizottság tagja is, valamint ifjabb Papp László, a legendás ökölvívó fia és Zakariás Ágnes, az Aranycsapat balfedezetének, Zakariás Józsefnek a lánya” – áll a Magyar Sportújságírók Szövetsége közösségi oldalán megjelent bejegyzésben.

„Lomnici Zoltán alkotmánybíró, az Aranycsapat Emlékév Testület elnöke szívhez szóló beszédben idézte fel kollégánk emlékét. Boskovics Jenő az MTI sportszerkesztőségében (1952–1987), a Foci főszerkesztőjeként (1988), a Népsport, a Nemzeti (nép) Sport, a Nemzeti Sport főmunkatársaként (1989–1992), valamint a Nemzetközi Súlyemelő-szövetség sajtófőnökeként, a World Weightlifting főszerkesztőjeként (1980–2010), a Labdarúgás (1958–1990) állandó munkatársaként, az újvidéki Magyar Szó tudósítójaként is dolgozott több mint fél évszázados pályája során.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik