nemzetisport.hu 2020.02.28 10:27 Frissítve: 2020.02.28 17:28

MOB: Nem szeretném azt erősíteni, hogy itt kalkulálható veszély van – Kulcsár

„A legutolsó és legpesszimistább forgatókönyv az, hogy az olimpiarendezést bármilyen módon megbolygassák” – A Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, Kulcsár Krisztián mondta ezt a Digi Sport napindító műsorában, a Reggeli Startban. A sportvezető Orbán Viktor miniszterelnökkel való találkozásáról és a koronavírussal kapcsolatos óvintézkedésekről is beszélt.

„Nagyon jó a beszélgetésünk időzítése, ugyanis éppen tegnap adott interjút Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke a japán Kyodo Newsnak, hogy megy tovább minden az eredeti forgatókönyv szerint”mondta Kulcsár Krisztián a legfontosabb kérdésről, hogy veszélyben van-e a koronavírus miatt a tokiói nyári olimpia megrendezése. A MOB első embere azt is hozzátette, hogy „nagyon nem szeretném azt a gondolatot erősíteni, hogy itt kalkulálható, számszerűsíthető veszély van. Ezzel együtt foglalkozunk az üggyel, az orvosi bizottság össze fog ülni, s ennek a veszélyességét megpróbáljuk megérteni.”

Kulcsár Krisztián így folytatta: „Ha tudunk értelmesen beszélni arról, hogy milyen a veszélyességi és halálozási ráta, kiket fenyeget ez a vírus elsősorban – de az nem én leszek, aki ebben értelmes információkat fog adni –, akkor van értelme hipotéziseket gyártani. Hogy erősítsük az egyelőre megalapozatlan félelmet, annak nincs értelme.”

A MOB vezetősége a héten adott tájékoztatást az olimpiai előkészületekről Orbán Viktor miniszterelnöknek és a magyar kormány tagjainak: „Semmi okunk, hogy módosítsunk azokon az elvárásokon, amiket a létszámhoz kapcsolódóan fogalmaztunk meg – ezt százhatvan főben lőttük be, ami a riói szint… De ehhez még mindkét eséllyel próbálkozó csapatunknak, a női vízilabdázóknak és a női kézilabdázóknak is kvalifikálni kell.”

Kulcsár Krisztián szerint a létszám és az olimpián szerzett pontok száma a sikeresség mércéje, de tudja, hogy a szurkolóknak az érmek számítanak leginkább, „a holland csapat 450 fő körül lesz, a spanyol olimpiai csapat kilenc csapatsportban éremesélyes”. Eddig 76 magyar sportoló szerzett olimpiai kvótát.

A Magyar Olimpiai Bizottság elnöke arról is beszélt, hogy Rióhoz hasonlóan ezúttal is főleg a kajak-kenusoktól és az úszóktól várja az érmeket, mert szerinte a klasszisok személye változatlan, de a vitorlázó Berecz Zsombortól is kiugró eredményt vár.

A TELJES INTERJÚT ITT TEKINTHETIK MEG! 

2020.04.03 22:55:50

Egyéb egyéni BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Ismerjük el, mit kaptunk még a szovjet sporttól: egy terepet, ahol különösebb tét nélkül lehettünk ellenzékiek.

2020.04.02 11:47:20

Egyéb egyéni MAROSI GERGELY

Az olimpiai falut és az All Star-mérkőzéseket is a nagy krízisnek köszönhetjük • Elképesztő ötkarikás kalandok és egy rejtői balhé magyar legendákkal.

2020.04.02 21:40:23

Egyéb egyéni DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. Elképzeltem hasonló jelenetet egy üresen tátongó stadion, teszem azt a Puskás Aréna előtt egy szintén idős futball-legendával, a gyengélkedő Mészöly Kálmánnal, esetleg a riói Maracana előtt Pelével.

2020.03.31 22:56:16

Egyéb egyéni CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Megfelelő szakmai támogatással az erőállapotot szinten tartani hivatott gyakorlatok többsége is háziasítható, hiszen lépcső szinte mindenütt van, miként gumikötél rögzítésére alkalmas gerenda, kampó vagy ajtókeret is.

2020.03.31 22:52:42

Egyéb egyéni MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Rácáfolt mindenfajta lebecsülésre, ez sem éppen kis tett.