HIRDETÉS
MTI 2016.12.22 12:03 Frissítve: 2016.12.22 12:23

MOB: megalakult az NDHSZ, Balogh Gábor az elnök

A Magyar Olimpiai Bizottságból (MOB) kivált diák- és főiskolai-egyetemi sport, valamint a szabadidősportért felelős szakmai tagozat csütörtökön megalakította közös köztestületét, a Nemzeti Diák-hallgatói és Szabadidősport Szövetséget (NDHSZ).

 

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár az alakuló közgyűlés előtt azt mondta, a működését januárban megkezdő új szervezet megalakítását a módosított sporttörvény írta elő a tagozatok számára.

„A sportigazgatási rendszer átalakítása nem véletlenül alakult így, az új struktúrában az élő sport minden területe jobb feltételeket kap, mint az elmúlt időszakban” – fogalmazott az államtitkár.

Szabó Tünde kifejtette, sok olyan program és támogatási forma indul el 2017-ben, amely érinti a sportnak ezt a területét, s eddig nem volt. Példaként említette, hogy a kormány szeretne sok sportparkot létesíteni az országban, ugyanakkor folytatni kívánja a tornaterem- és a tanuszoda-építési programját is.

Az NDHSZ ernyőszervezete lesz az alapító tagoknak, a Magyar Diáksportszövetségnek (MDSZ), a Magyar Egyetemi-főiskolai Sportszövetségnek (MEFS) és a Magyar Szabadidősport-szövetségnek (MSZSZ), amelyek tovább folytatják tevékenységüket.

A tagok képviselői az NDHSZ elnökének egyhangúlag Balogh Gábor világbajnok, olimpiai ezüstérmes öttusázót, az MDSZ elnökét választották meg. Az alelnök Skultéty Tamás, a MEFS alelnöke lett.

Megválasztása után Balogh Gábor kifejtette, a magyar gyermekek fittségi mutatója, illetve a lakosság halálozási és betegségi mutatói alapján sok teendő van a sportnak ezen a területén. Kiemelte: az új szervezet megalakulásával kiszélesednek a diák-, a hallgatói- és a szabadidősport lehetőségei, s felhívta a figyelmet arra, hogy alternatív, köztük akár uniós források bevonására is nyílik lehetőség a következő négy évben.

2019.02.22 10:23:02

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Február végétől már megvásárolható a szupermarketekben, újságárusoknál, postahivatalokban.

2019.02.20 23:36:49

Egyéb egyéni DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. E viadal értéke főképp a látványosságában megragadható.

2019.02.20 23:16:14

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

2019.02.19 22:17:15

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

2019.02.16 22:12:55

Egyéb egyéni BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. A szurkoló világa mégis örök. Minden érdektől és pillanatnyi, napi formától mentes, a drukker, ha csak nem válik hűtlenné, haláláig a klubnál marad, őt a századik vereség után sem »menesztik«.