Nemzetisport.hu 2011.05.20 13:11 Frissítve: 2014.12.21 01:16

„Gyengül a magyar olimpiai csapat, az 5 arany csoda lenne”

Molnár Zoltán, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) főtitkára szerint fokozatosan gyengül hazánk ötkarikás csapata, ezért a korábban elvárt 5-6 aranyérem Londonban már csodának számítana.

Molnár Zoltán szerint az öt arany már bravúr lenne Londonban (Fotó: Farkas János, archív)

„Régebben sportágakról beszéltünk, amikor előrejelzéseket készítettünk, hogy egy sportágban mennyi arany, éremesély vagy pontszám van, ma pedig név szerint ismerjük a versenyzőket" – nyilatkozta pénteken Molnár Zoltán a Digi Sport Reggeli Start című műsorában.

Hozzátette: „Az olimpiai csapatban tíz olyan kiemelten támogatott egyéni versenyző van, akinek jelenleg olimpiai érem lóg a nyakában vagy egyéni világbajnok, szerintem ez egy kis szám. Sajnos a csapataink is egyre nehezebben jutnak kvótához, gondolok itt a női, illetve férfi kézilabdázókra, valamint a két vízilabdacsapatra, hiszen a többiekről már nem beszélünk, mert ők mostanra elvéreztek. Már csak ez a négy válogatott áll – ha két-három csapatunk kijut az olimpiára, az nagyon jó teljesítmény.”

A sportvezető emlékeztetett arra, hogy amikor először csapatvezető volt, még 240 főből állt az olimpiai együttes, most pedig – ha minden a tervek szerint alakul – maximum 160-170 sportolóval lehet számolni. Az éremesélyekről szólva a főtitkár egyetértett Borkai Zsolt MOB-elnök korábbi nyilatkozatával:

„Az öt-hat aranyérem csoda, és ebből valóban három a realitás. Nagyon nehéz most már eredményekhez jutni: nemcsak mi gyengültünk, hanem a versenytársaink is erősödtek. A mi gondjaink még megoldásra várnak, egyik napról a másikra ezeket már nem lehet kezelni.”

A főtitkár az anyagi háttérről elmondta, hogy a MOB 26 sportoló számára biztosít kiemelt ösztöndíjat a londoni olimpiáig.

„Amikor januárban a Magyar Olimpiai Bizottság átvette az ösztöndíjprogramot, átalakította a teljes szabályzatot és az elosztási elveket. A legfontosabb az volt, hogy biztos anyagi hátteret biztosítsunk azoknak a versenyzőknek, akiktől érmet, helyezést várunk a játékokon. Havonta négyszázezer forint nettó ösztöndíjat kapnak a sportolók és az edzők is. Ez nem jelenti azt, hogy a többiek, akik nem kerültek ebbe a kiemelt körbe, nem részesülnek kiemelt támogatásban. A különbség annyi, hogy róluk nem a szabályzat, hanem a sportági szakszövetség dönt.”

Ön szerint mennyi érmet szerez a magyar olimpiai csapat Londonban?

Szavazásomat meg akarom írni cikkhozzászólásként (csak bejelentkezett felhasználóknak):

Eredmények állása
 

 

2020.02.21 22:45:50

Egyéb egyéni CSURKA GERGELY

ALAPVONAL. Nem azt írom, hogy egy pénzdíjas olimpia másnapján jönne az apokalipszis – de hogy jó eséllyel elindulnánk felé, az biztos.

2020.02.20 10:34:45

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

A magazinban számos verseny bemutatása mellett írunk a rajtcsomagokról, versenymániáról és a népszerű félmaratoniról is.

2020.02.20 16:58:24

Egyéb egyéni PÓR KÁROLY

A mindennapos testnevelésóra bevezetésével a néptánc is nagy lehetőséghez jutott.

2020.02.17 23:16:07

Egyéb egyéni DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. Ez nem ellenőrizetlen forrású és hitelességű átigazolási pletyka Cristiano Ronaldóról vagy Lionel Messiről – mert velük minden hírt el lehet adni –, hanem a magából erkölcsileg kifordult rögvalóság.

2020.02.17 13:55:49

Egyéb egyéni SZÖLLŐSI GYÖRGY (Berlin), HATÁR DÁVID, LAKNER GÁBOR (Budapest)

A nőknél ismét Simone Biles nyert • A dél-afrikai rögbiválogatott az Év csapata • Dirk Nowitzki életműdíjat kapott.