HIRDETÉS
MTI 2014.04.28 13:28 Frissítve: 2015.02.17 03:36

MOB: elfogadták a riói készülési tervet, Czene alelnök lett

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) hétfői közgyűlésén elfogadták a szocsi téli olimpiáról szóló beszámolót, valamint a 2016-os riói nyári ötkarikás játékokra való felkészülés programját és irányelveit.

 

Utóbbi szerint – ha minden sportágban optimálisan alakul a kvótaszerzés – 211-232 magyar sportoló vehet részt a brazíliai világeseményen.

A közgyűlés döntött a nankingi II. nyári ifjúsági olimpiai játékokon való részvételről és csapatkijelölésről, valamint arról, hogy Magyarország ott lesz a 2015-ös baki Európai Játékokon.

A közgyűlés Czene Attilát, a Nemzeti Szabadidősport Szövetség elnökét 111 igen, és 2 nem szavazat mellett a MOB alelnökévé választotta.

Módosították az alapszabályt is, melynek értelmében – Schmitt Pál javaslatára – a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) mindenkori magyar tagjai ezentúl nemcsak a MOB közgyűlésen és az elnökségben, hanem az olimpiai sportágak versenysportjáért felelős szakmai tagozatban is szavazati joggal rendelkeznek.

A tagság elfogadta az elnökség 2013. évi szakmai beszámolóját, a könyvvizsgálói és a felügyelő bizottsági jelentést, továbbá a MOB 2013. évi beszámolóját és annak közhasznúsági mellékletét. A könyvvizsgálói jelentés szerint a MOB 2013-ban összesen 9 milliárd 547 millió 462 forint bevételt könyvelhetett el, az alaptevékenységét 40 millió 249 ezer forint, míg a vállalkozói tevékenységét 192 ezer forint pozitív eredménnyel zárta.

„Sikeres téli olimpián vagyunk túl, ugyanakkor az előttünk álló feladatokról, nagy nemzetközi versenyeken való részvételekről is döntöttünk – értékelt Borkai Zsolt, a MOB elnöke, a közgyűlés után.   – Remélem, fiataljaink az ifjúság számára legnagyobb versenyen, a nankingi ifjúsági olimpián is sikeresek lesznek. Ezen kívül a különféle jelentések elfogadása is szükséges volt ahhoz, hogy tovább tudjunk működni."

Borkai Zsolt hangsúlyozta: a magyar állam a tavalyi évben kiemelkedő összeggel támogatta a magyar sportot. Hozzátette: 2014-ben is hasonló nagyságrendű összegből tudnak gazdálkodni, s a MOB egyik fő feladata továbbra is az, hogy odafigyeljen, a pénzek a szövetségeknél és az egyesületeknél megfelelően legyenek felhasználva annak érdekében, hogy a magyar sport minél sikeresebb legyen. 

Siklós Erik, a MOB marketing és kommunikációs igazgatója bejelentette, hogy a magyar versenyzők az idei felnőtt világversenyeken eddig 63 olimpiai pontot szereztek az ötkarikás versenyszámokban.

A közgyűlésen MOB Érdemérmet vehetett át Tóth Krisztina hétszeres Európa-bajnok asztaliteniszező, Bodnár András olimpiai bajnok vízilabdázó, Elek István, a Magyar Súlyemelő-szövetség társelnöke, a MOB tagja, Pham Ngoc Chu vietnami üzletember, a MOB-tagja, a Magyar Súlyemelő-szövetség elnökségi tagja, Fenyvesi Csaba olimpiai bajnok vívó és Furkó Kálmán hétdanos karatemester. Posztumusz érdemérmet kapott Kolczonay Ernő olimpiai ezüstérmes párbajtőrvívó.

A közgyűlés előtt a MOB 2017 végéig meghosszabbította együttműködési megállapodását a Hunguest Hotelsszel.

2019.01.20 00:17:09

Egyéb egyéni BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Annak, hogy napjaink fiataljai az emberiség sokáig öröknek és egyetemesnek hitt, újabban azonban jórészt feledésre ítélt értékeit, értékrendjeit, erényeit, együttélési szabályait megismerjék, a bőrükön érezzék és agyukba, lelkükbe véssék, leghatékonyabb eszköze a szervezett formában űzött sport.

2019.01.09 18:33:09

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Judd Trump, Stuart Bingham, Luca Brecel és Jack Lisowski a Gerevich-sportcsarnokban mutatja meg tudását.

2019.01.17 00:20:46

Egyéb egyéni CSURKA GERGELY

ALAPVONAL. Mindegy, hogy az óceán melyik partján robbant ki a három legnagyobb doppingbalhé (THG, Armstrong, Rusada) – egyik rendszer sem pozitív minták miatt dőlt meg, hanem mert valaki borított belülről.

2019.01.15 23:48:00

Egyéb egyéni DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. Ritkán hallunk munka közben megsérült bankárról vagy pékről, s általában az operaénekesnek sem a színpadon, ária közben megy el örökre a hangja. A profi pályafutás kényszerű befejezése kétségkívül nagy trauma, ám ha a versenyzőnek van civil »menekülő útvonala«, legalább félig kész terve a hogyan továbbra, túlélhető.

2019.01.15 10:44:13

Egyéb egyéni nemzetisport.hu