MTI 2019.07.04 19:30 Frissítve: 2019.07.04 23:42

MOB: az EJ-eredmények tükrözik a magyar sport helyzetét Európában

A minszki Európa Játékokon elért eredmények alapvetően tükrözik a magyar sport helyzetét és erejét a kontinensen Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke szerint.

 

A sportvezető az M1 Aktuális csatornán csütörtök este azt emelte ki, hogy az EJ-n mutatott teljesítményt sportáganként kell értékelni, mert más mint egy olimpia. Fontos sportágak nem voltak műsoron, mint az úszás, vagy a vívás, ráadásul kontinentális verseny volt.

A négy arany-, hat ezüst-, kilenc bronzéremből a kajakosok és kenusok szállították valamennyi aranyat és öt ezüstöt, amivel Kulcsár szerint ismét bizonyították, hogy a világ talán legjobbjai ebben a sportágban.

„Nem lehet eleget beszélni róluk és méltatni őket” – mondta Kulcsár Krisztián.

A MOB-elnök pozitívumként értékelte, hogy sok más sportágban – birkózás, karate, atlétika, torna, cselgáncs és sportlövészet – sikerült dobogós helyeket gyűjteni, s ezek a sikerek szerinte erőt kell, hogy adjanak ezen sportok képviselőinek a jövőre nézve.

„Összességében félig tele a pohár”
– jegyezte meg.

Kulcsár Krisztián a minszki szervezést és lebonyolítást csak dicsérni tudta, az Európa Játékok jövőjével kapcsolatban pedig optimista. Mivel csupán a második EJ volt a mostani, ezért természetes szerinte, hogy még „keresi a helyét” a viadal a sport világában, ám fontos, hogy négy év múlva Krakkó lesz a házigazda, ami sokat segíthet abban, hogy gyökeret eresszen.

2020.02.17 23:16:07

Egyéb egyéni DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. Ez nem ellenőrizetlen forrású és hitelességű átigazolási pletyka Cristiano Ronaldóról vagy Lionel Messiről – mert velük minden hírt el lehet adni –, hanem a magából erkölcsileg kifordult rögvalóság.

2020.02.17 13:55:49

Egyéb egyéni SZÖLLŐSI GYÖRGY (Berlin), HATÁR DÁVID, LAKNER GÁBOR (Budapest)

A nőknél ismét Simone Biles nyert • A dél-afrikai rögbiválogatott az Év csapata • Dirk Nowitzki életműdíjat kapott.

2020.02.11 23:55:14

Egyéb egyéni S. T. J.

A Nemzeti Sport szerdai számából ajánljuk.

2020.02.11 19:43:42

Egyéb egyéni KOHÁN GERGELY (Róma)

Lévai először dobogós felnőtt-világversenyen, a magyar küldöttség már három éremnél tart.

2020.02.10 18:56:37

Egyéb egyéni S. TÓTH JÁNOS

A Reuters hírügynökség angliai vezető futballszakíróját magával ragadta a magyar labdarúgás romantikája.