MOB: 13 újabb sportoló kapott jelentős támogatást Tokió végéig

Vágólapra másolva!
2019.05.27. 13:04
A MOB pénteki eseményén a közgyűlés elfogadta a szervezet tavalyi beszámolóit, valamint a 2018-tól 2028-ig terjedő időszakra vonatkozó stratégiáját.

„Folyamatos az ügyintézés, a szakmai feladatok ellátása, a szövetségekkel való konzultációk, illetve azok alapján a szakmai javaslataink megtétele az Emmi felé” – mondta az MTI-nek Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke azon a hétfői szponzori eseményen, amelyen a MOB egyik támogatója, a Toyota jóvoltából az eddigi 15 mellett újabb 13 magyar sportoló – többek között Csipes Tamara kajakos, Bicsák Bence triatlonos, Kozák Luca atléta, Kovács Sarolta öttusázó, Csernoviczki Éva cselgáncsozó, Lőrincz Tamás birkózó – kapott használatra egy környezetkímélő Hybrid személyautót a tokiói olimpia végéig.

Kulcsár Krisztián hozzátette: azért szeretik a hétfőihez hasonló „könnyedebb pillanatokat”, mert ilyenkor közvetlenebb segítséget nyújtanak a sportolók mindennapjaihoz.

„Egy ilyen szponzori támogatás mindig nagyobb morzsaként jelentkezik az életükben, a felkészülésükben” – mondta.

A MOB elnöke a magyar olimpiai csapat tokiói kvótaszámával kapcsolatban – jelenleg három sportlövő mellett két-két vitorlázó és atléta szerzett kvótát, 16 úszó pedig A-szintet ért el – elárulta: nem szereti párhuzamba állítani a riói olimpia előtti hasonló időszakot, annak viszont kifejezetten örül, amikor ezzel kapcsolatos jó hírekről értesítik.

„Vasárnap a sportlövők elnöke a müncheni világkupa helyszínéről hívott fel, és még azt megelőzően tájékoztatott Mészáros Eszter kvótaszerzéséről, hogy az eredményhirdetés lement volna” – mondta Kulcsár Krisztián.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik