B. L. 2019.09.17 09:51 Frissítve: 2019.09.24 14:00

Minden eddiginél többen futottak a Bridgestone Budaörs Félmaratonon


 

1550-an álltak rajthoz a szeptember 15-én, vasárnap hatodik alkalommal megrendezett Bridgestone Budaörs Félmaraton futóversenyen. A helyszínen Milák Kristóf világ- és Európa-bajnok, valamint világcsúcstartó úszó, valamint Csernoviczki Éva Európa-bajnok, olimpiai és vb-bronzérmes cselgáncsozó igyekezett lelki támogatást adni az indulóknak. Állításuk szerint nekik legtöbbet a támogató háttér és a szurkolóik segítettek a nehéz helyzetekben. A versenyen a Bridgestone dolgozói közül közel százan futottak. A Bridgestone a 2020-as tokiói olimpiai és paralimpiai játékok globális partnere is, és azt közvetíti, hogy a sportban olyan erő rejlik, amely a határokon átível, ösztönöz, egyesít és inspirál.

A Bridgestone a Magyar Olimpiai Bizottsággal közösen hívta el a sportolókat a legcsaládiasabbnak tartott főváros környéki futóversenyre. A szurkolói zónában Milák Kristóf és Csernoviczki Éva több száz ember előtt osztotta meg saját történetét azokról a nehézségekről és hullámvölgyekről, amelyekkel szembe kellett nézniük.

„A 2016 novemberi szívműtétem után 2017 júliusában ezüstérmet szereztem a felnőttek között a budapesti vizes világbajnokságon. A következő év, 2018 nagyon intenzív volt, hiszen előbb érettségiztem, majd egyesületet váltottam és Budapestre költöztem – mindezt egy kemény versenyszezon közepette, amelynek a végén az ifjúsági olimpián megnyert három arany már csak hab volt a tortán. Szerencsésnek érzem magam, hiszen minden nehézségből gyorsan talpra tudtam állni, és képes voltam céltudatosan készülni a következő versenyre. Ez elsősorban annak köszönhető, hogy olyan emberek vesznek körül, így a családtagjaim, az edzőm, a szövetségben dolgozók, a menedzsmentem, a támogatóim, akik mind mellettem állnak és támogatnak, segítenek, így nekem csak felkészülésre és a versenyekre kell koncentrálnom. Ezért is biztatok mindenkit arra, hogy merjünk azokhoz fordulni, akikben megbízunk, és a támogatásukból merítsünk erőt” – mondta 19 éves világ- és Európa-bajnok, valamint világcsúcstartó úszónk, Milák Kristóf.

Csernoviczki Éva Európa-bajnok, olimpiai és vb-bronzérmes cselgáncsozónk, aki legutóbb a 48 kilogrammosok mezőnyében mérettette meg magát a tokiói olimpiai kvalifikációs világbajnokságon, szintén részt vett az eseményen. „A sportkarrierem során sosem volt előttem egy női példa, hiszen Magyarországon én vagyok az első női olimpiai érmes cselgáncsozó. Ez mindig nagy felelősséget rótt rám, de motivált is, hogy nőként érvényesülhessek és érhessek el sikereket. Ez segített a 2016-os riói olimpián, amikor szakadt combizommal csináltam végig a versenyt. Három hónap múlva már a következő versenyemre készültem, most pedig a negyedik, élményekkel teli olimpia vár rám. Egy sportoló életében nagyon fontos, hogy egy-egy sérülést követő időszakot lelkileg is gyorsan fel tudjon dolgozni. Bármilyen szinten is űzünk egy sportágat, sokan tekintenek ránk a követendő példaként, és erre a bizalomra rá kell szolgálnunk” – mondta Csernoviczki Éva.

Társadalmi felelősségvállalása részeként a Bridgestone rendszeresen támogat kiemelt sporteseményeket, többek között a Komárom–Komárno utcai futóversenyt, illetve az Ultrabalatont, amelyeken a Brigestone saját csapattal szokott indulni. „Amatőr futóként ezen a félmaratonon is indultam, de vannak a Bridgestone csapatban olyan kollégáim, akik magas szinten űzik a triatlont, a futást vagy az úszást, és komoly eredményekkel büszkélkedhetnek” – mondta Károlyi Katalin, a Bridgestone Magyarország Kft. marketing vezetője. „Az viszont mindannyiunkban közös, hogy időről időre padlóra kerülünk és ilyenkor nagy szükségünk van a kellő támogatásra és motivációra, amivel Kristófnak és Évinek hála most jó időre feltöltődtünk” – tette hozzá.

A Bridgestone célja, hogy mind az egészséges, mind a fogyatékkal élő sportolókat segítse abban, hogy megvalósíthassák álmaikat. Ezeket az erőfeszítéseket támogatva a vállalat több mint 15 országban működik együtt az olimpiai és paralimpiai játékok több mint 50 inspiráló sportolójával és nagyreményű fiataljával, hogy ők is segíthessenek a 2020-as tokiói olimpiára vezető úton.

2020.04.03 22:55:50

Egyéb egyéni BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Ismerjük el, mit kaptunk még a szovjet sporttól: egy terepet, ahol különösebb tét nélkül lehettünk ellenzékiek.

2020.04.02 11:47:20

Egyéb egyéni MAROSI GERGELY

Az olimpiai falut és az All Star-mérkőzéseket is a nagy krízisnek köszönhetjük • Elképesztő ötkarikás kalandok és egy rejtői balhé magyar legendákkal.

2020.04.02 21:40:23

Egyéb egyéni DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. Elképzeltem hasonló jelenetet egy üresen tátongó stadion, teszem azt a Puskás Aréna előtt egy szintén idős futball-legendával, a gyengélkedő Mészöly Kálmánnal, esetleg a riói Maracana előtt Pelével.

2020.03.31 22:56:16

Egyéb egyéni CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Megfelelő szakmai támogatással az erőállapotot szinten tartani hivatott gyakorlatok többsége is háziasítható, hiszen lépcső szinte mindenütt van, miként gumikötél rögzítésére alkalmas gerenda, kampó vagy ajtókeret is.

2020.03.31 22:52:42

Egyéb egyéni MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Rácáfolt mindenfajta lebecsülésre, ez sem éppen kis tett.