Milyen biztosítást kössön egy (amatőr) sportoló?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2020.06.26. 14:42
Ha egy sportbaleset következtében keresőképtelenné válna, melyik térítés jönne jobban: az 50.000 vagy az 500 000 forintos? Ekkora különbségek lehetnek ugyanis az összegek között attól függően, hogy milyen biztosítást kötünk sportolóként. (X)

Lehet akár szabadidősport, akár versenysport, a balesetek veszélye mindig fennáll: a kérdés csak az, hogy fel tudunk-e készülni rájuk?

Csak vegyünk példának egy rosszabb esetet: eltörik a lábunk egy meccs közben, és hetekig, sőt hónapokig nem tudunk munkába állni. Mekkora kiesést fog okozni ez a családi kasszában? És milyen ellátásban fogunk részesülni? Ezeknek hogyan fogjuk állni a költségeit?

A válasz persze ma már egyszerű: aki időben kötött biztosítást, annak nem kell aggódnia az ilyen kérdések miatt. A versenysportok esetében ez alapvető, hiszen általában a sportegyesületek intézik ezeket, de szabadidős sportoknál nagyon oda kell figyelnünk a biztosításainkra.

Nézzük meg, milyen lehetőségeink vannak!

Az optimális megoldás: önálló baleset-biztosítás

 

Miért ez a legjobb választás?

Mert a baleset-biztosítások jobban személyre szabhatók, mint az egyéb termékek, amikről hamarosan beszélni fogunk. A működésük nagyon egyszerű: a szerződésekben foglaltak szerint a sérülésnek megfelelő összeget fogja fizetni a biztosító nekünk egy baleset után.

De nem csak a sporttevékenységből közvetlenül következő eseteknél jelent segítséget egy baleset-biztosítás. Egy példa, amire kevesen gondolnak: a szabadban végzett sportoknál a szerződés kitérhet a kullancscsípés okozta bénulásra is.

Mit tartalmaz, és mit nem egy baleset-biztosítás?

Ne feledkezzünk meg ezek mellett az esetleges egyéb kedvezményekről, így például arról, hogy egyes baleset-biztosításoknál a gyerekek számára is kérhetünk tanulási támogatást (tehát ha a gyerek nem tud a sérülése miatt iskolába járni, ez komoly segítséget jelenthet).

A legtöbb baleset-biztosítási szerződés tartalmazza szinte az összes szabadidősportot, viszont a magas veszélyekkel járó, extrém sportokhoz már különálló szerződést kell kötni. Szörfözés, ejtőernyőzés, és ezekhez hasonló tevékenységek esetében már egy egészen más ajánlatot fogunk kapni a biztosítóktól.

A megfelelő szakemberek bevonásával egyszerűen és gyorsan megköthető a személyre szabott baleset-biztosítás, viszont az egyedi tényezők miatt ezt nem lehet online megkötni. A Pannon-Safe biztosítási szakértői is éppen ezért a mihamarabbi kapcsolatfelvételtjavasolják az érdeklődőknek a weboldalukon keresztül.

Mennyit fedez a lakásbiztosítás?

A külön megkötött baleset-biztosítások rengeteg előnnyel rendelkeznek, mégis van egy tényező, ami sokakat visszatart tőlük: az áruk.

Amennyiben anyagi okok miatt nincs lehetősége ilyen szerződést kötni, természetesen van lehetőség alternatívákat igénybe venni. Ilyen a lakásbiztosítást kiegészítő baleset-biztosítás, amelynek esetében a biztosítási díj alacsonyabb, viszont ezzel együtt a szolgáltatás sem olyan magas színvonalú – magyarul kevesebbet térít a biztosító.

Természetesen lehet növelni a szolgáltatás minőségén, de ez a díjak növekedésével is jár, és azt a szintet soha nem tudjuk elérni, mint egy önálló baleset-biztosítás esetén. Az előnye ezzel szemben viszont az, hogy ezek a biztosítások mindenkire vonatkoznak, akik az adott háztartásban élnek.

Erről, és a különböző egyéb kiegészítőkről a Pannon-Safe lakásbiztosítással foglalkozó oldalán lehet érdeklődni, ahol akár kényelmesen, online is megköthető a biztosítás.

Minden sportolónak kell egy biztosítás

 

Ahogy már említettük, versenysportok esetén általában a sportegyesületek szoktak intézkedni, de egyedi igények alapján bátran köthető külön baleset-biztosítás is. Mivel azonban ezek is személyre szabottak, ezért ebben az esetben is egy biztosítási szakemberrel történő konzultációra lehet szükség a választás előtt.

Egy olyan biztosításokkal foglalkozó cég, mint a Pannon-Safe nagy előnye, hogy alkuszaik nincsenek egy biztosítóhoz kötve, tehát többféle ajánlatot tudnak kínálni az érdeklődőknek, aminek köszönhetően könnyebb megfontolt döntést hozni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik