Mészáros Anett ezüstérmes lett Tokióban

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2010.09.10. 13:19
null
Mészáros (kékben) ezüstéremmel térhet haza Tokióból (Fotó: Action Images – archív)
A 70 kg-os Mészáros Anett ezüstérmes lett a Tokióban zajló olimpiai kvalifikációs cselgáncs-világbajnokságon.  

Az idén Európa-bajnok, tavaly pedig vb-második Mészáros a brit Megan Fletcher, a kínai Csen Fej (Chen Fei), a spanyol Cecilia Blanco és a holland Edith Bosch legyőzése után a fináléban az olimpiai ezüstérmes, világbajnok és négyszeres Európa-bajnok Lucie Decosse-szal találkozott, akivel 1–1-re állt kettejük párharca. Az első csatát tavaly, a rotterdami vb-n a Honvéd 23 éves versenyzője nyerte, majd a francia sztár februárban, a párizsi Grand Slam-viadalon visszavágott.

A harmadik meccsükön a hat évvel idősebb, 14-szeres világkupa-győztes ellenfél kezdeményezett többet, és négy értékelhetetlen akció nélkül eltelt perc után földre vitte a magyart. A leszorítást követően Mészáros – aki egy korábbi akcióban megsérült – jelezte, hogy feladja a küzdelmet, így Decosse ipponnal diadalmaskodott.

A súlycsoportjában ranglistavezető Mészáros ezzel a magyar cselgáncssport ötödik vb-ezüstjét szerezte, és megismételte tavalyi vb-szereplését, amikor Rotterdamban második lett. A mostani helyezésével egyben nagy lépést tett a londoni olimpiai indulás felé.

"Reggel a bemelegítésnél megsérült a combom, egész nap fájt, és zavart a meccseken. A döntőben a földharcot is részben ezért kopogtam le, nem tudtam volna kiszabadulni" - mondta Mészáros az MTI-nek.

Edzője, Toncs Péter jelezte:

"Anett nem volt csúcsformában, ezzel együtt nehéz két nap van mögötte: csatlakozási problémák miatt tíz órával később, tegnap este érkezett meg Tokióba, a 24 órás út során a fogyasztásra is kellett figyelnie, ráadásul reggel megsérült a lába. Nyögvenyelős meccseken van túl, a szíve és az akarata vitte előre. Sajnálom, hogy a sérült combja akadályozta a sikeres szereplésben."

A magyarok közül szombaton a 73 kg-os Ungvári Attila és Taraba Sándor, valamint az 57 kg-os Karakas Hedvig és a 63 kg-os Gáspár Eszter lép tatamira.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik