HIRDETÉS
MTI 2013.07.15 15:12 Frissítve: 2015.03.26 11:53

Megújult a 125 éves MTK emblémája és arculata

Új emblémája és arculata van az ország egyik legeredményesebb egyesületének, a 125 éves MTK-nak. Deutsch Tamás, a kék-fehér klub elnöke a hétfői sajtótájékoztatón elmondta, hogy az egyesület történetét párhuzamosan jellemezte a megújulás és a hagyományőrzés, s az idei, ünnepi esztendőben is folytatni kívánják ezt a folyamatot.

 

Marcell Tamás grafikus bemutatja a nyertes pályaművét (Fotó: MTI)

Az MTK az új arculat megtervezésére szakmai partnerként a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemet (MOME) kérte fel. A közösen meghirdetett meghívásos pályázat győztese az MTK elnökségének döntése alapján Marcell Tamás, az oktatási intézmény doktori iskolájának hallgatója lett.

„Az új emblémában a magyarországi és a budapesti hagyományokat, valamint a zsidó kultúra tradicionális értékeit jelenítettem meg. A célom az volt, hogy egyszerre legyen konzervatív és mai, hogy két-három év alatt ne menjen ki a divatból” – fogalmazott a tervpályázat győztese.

A pajzs alakú logóban a türkiz világoskék, a kobalt sötétkék színek, valamint az átlós fehér csík a meghatározóak. Felső részében az MTK Budapest felirat szerepel, utalva arra, hogy folyamatban van az MTK és a BSE egyesülése. Deutsch szerint a klub új nevét még a közgyűlésnek jóvá kell hagynia, de szavai alapján ez már csak formaságnak tűnik. A pajzsot a győzelmeket és a sikereket jelképező babérkoszorú veszi körül, alul pedig egy szalagon az MTK alapításának éve – 1888 – szerepel.

Marcell Tamás szerint az új arculat elemei nemcsak a mezeken, hanem az egyesület mindenfajta kommunikációjában, így a borítékokon, a névjegykártyákon is feltűnnek, de okostelefonokon is meg lehet őket jeleníteni. Bejelentette még, hogy az MTK honlapja is megújul, amelyen a fotók ezentúl hangsúlyosabb szerepet kapnak.

Kopek Gábor a MOME rektora azt emelte ki, hogy egyetemük még az MTK-nál is régebbi – 1880-ban alapították – , s büszkén tette hozzá, hogy most először kerültek be Európában a top 100-ba.

Deutsch Tamás egy kérdésre válaszolva hozzátette: az arculatváltás egyelőre a kék-fehér klubot és annak szakosztályait érinti, az önálló labdarúgóknál a zrt. vezetőségének kell döntenie annak bevezetéséről, de reméli, hogy átveszik az új arculat elemeit.

 

A klubelnök végül néhány számadattal érzékeltette az MTK 1888 óta elért sikereit.

„Sportolóink eddig 179 világ- és 83 Európa-bajnoki címet szereztek, valamint 33 olimpiai aranyérmet nyertek. Ez utóbbival még a nemzetek rangsorában is a 33.-ak lennénk, vagyis csaknem 170 országot előznénk meg. A magyar sport erejét mutatja, hogy az olimpiai szereplés alapján még így is csak az ötödik legeredményesebb egyesület vagyunk a hazai örökranglistán” – állapította meg Deutsch.

2019.02.16 22:12:55

Egyéb egyéni BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. A szurkoló világa mégis örök. Minden érdektől és pillanatnyi, napi formától mentes, a drukker, ha csak nem válik hűtlenné, haláláig a klubnál marad, őt a századik vereség után sem »menesztik«.

2019.02.14 23:35:34

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

2019.02.14 17:34:35

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Gulácsi és Jakabfi az Év labdarúgója • A győri kézisek az Év csapata • Ferencvárosié 2018 legszebb gólja.

2019.02.14 08:07:33

Egyéb egyéni BODNÁR ZALÁN

Csütörtök este díjazottként, díjátadóként, fellépőként és nézőként is neves vendégek érkeznek.

2019.02.13 23:47:18

Egyéb egyéni DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Zászlóshajóvá vált az FTC.