Marosi Ádám világbajnok lett Londonban!

Vágólapra másolva!
2009.08.15. 20:55
null
Marosi Ádám és a csapat szenzációs sikert aratott a londoni vb-n (Fotó: Czagány Balázs – archív)
Címkék
Dupla öröm a magyar sport rajongóinak! Egyéniben Marosi Ádám, csapatban pedig Magyarország végzett az élen a londoni öttusa-világbajnokságon.

Jól kezdtek a magyarok a vívásban, hiszen Németh Róbert, Marosi Ádám és Tibolya Péter is a mezőny első felében volt. Az első tusában előbbi jól kezdett, és ha a végén is jobban koncentrál, úgy nem csak a kilencedik helyet szerezte volna meg.


Tibolyánál fordított volt a felállás, ő a vívás végére lendült bele, ez a hetedik pozícióhoz volt elég, igaz, a harmadik hely mögötti négyes holtversenyben. Marosi Ádám nem vívott igazán jól, de a nyolcadik helyet megszerezte.

Marosi úszásban a hatodik helyet érte el, de Németh tizedik pozíciójára sem lehetett panasz. Tibolya gyengébben úszott, teljesítménye csak a 25. helyre volt elég. Ám ez is elég volt, hogy mindhárom magyar megőrizze helyét az élcsoportban: Marosi a hatodik, Németh a tizedik, Tibolya a 11. helyről várhatta a lovaglást.

A lovaglásra sem lehetett panasz, pedig a mezőny nagyobbik része nehezen bírt az állatokkal. Németh hibátlanul teljesített, csak időtúllépése volt, a másik két magyar két-két akadályt rontott. Németh harmadik helye azt jelentette, hogy összetettben is fellépett a dobogóra a kombinált szám előtt. Marosi a negyedik, Tibolya pedig az ötödik helyről várta a folytatást.

Ígéretes helyzetből várhatták a magyarok a záró felvonást, és végül Marosi állhatott fel a világbajnoki dobogó tetejére. A másik két versenyzőnk sajnos lemaradt a dobogóról, Németh a negyedik, Tibolya pedig a 14. lett.

Hogy dupla legyen az öröm, nemcsak egyéniben, hanem csapatban is sikerült világbajnoki aranyérmet szereznünk, hiszen a magyar együttes már a vívás után az élre állt, és megelőzte Csehországot és Litvániát.

ÖTTUSA VB

EGYÉNI

  1. Marosi Ádám (Magyarország)

  2. Daniel Svoboda (Csehország)

  3. Dmitro Kirpuljanszkij (Ukrajna)

  4. Németh Róbert (Magyarország)

...

14. Tibolya Péter (Magyarország)

 

CSAPAT

1. Magyarország

2. Csehország

3. Litvánia

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik