MTI 2019.05.24 16:08 Frissítve: 2019.05.24 17:16

Maccabi Európai Játékok: a sportági szakszövetségek segítik a rendezést

Tizenhárom hazai sportági szakszövetség segíti a július 29-én kezdődő, budapesti központú 15. Maccabi Európai Játékok versenyeinek lebonyolítását, valamint az eredmények hitelesítését.

 

Deutsch Tamás, a játékok Védnöki Testületének vezetője beszélt az együttműködésről (Fotó: Török Attila)

Az erről szóló együttműködési megállapodást pénteken írta alá Deutsch Péter, a játékokat szervező EMG 2019 Sport Kft. ügyvezetője a sportági szervezetek képviselőivel.

Ez az első alkalom a Maccabi Európai Játékok történetében, hogy a versenyek előkészítésében és lebonyolításában a sportági szakszövetségek a szervezők partnerei” – jelentette ki Deutsch Tamás, az MTK Budapest elnöke, a játékok Védnöki Testületének vezetője. A sportvezető hozzátette: ez az együttműködés adja a garanciát arra, hogy az eseményekre a lehető legmagasabb színvonalon kerüljön sor, s az eredményeket is a nemzetközi előírásoknak megfelelően lehessen hitelesíteni.

Ennek a partnerségnek köszönhetően akár hivatalos országos, Európa- és világcsúcsok is születhetnek a nyári Maccabi Európai Játékokon” – hangsúlyozta Deutsch Tamás.

Jusztin Ádám, a Magyar Maccabi Vívó és Atlétikai Club elnöke, a szervezőbizottság társelnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy a magyar zsidó sportolók 2010 óta több mint 100 érmet nyertek a Maccabi Európai, illetve Világjátékokon, s reméli, hogy idén hazai környezetben is kiemelkedően fognak szerepelni.

A 15. Maccabi Európai Játékokat július 29. és augusztus 7. között rendezi Magyarország, budapesti központtal. Ez lesz az idei esztendő legnagyobb szabású hazai multisporteseménye, amelyre 40 országból 2500 versenyző érkezik. A résztvevők összesen 21 sportágban mérik össze erejüket. Az együttműködésben a hazai labdarúgó- (MLSZ), röplabda-, kosárlabda-, vívó-, tollaslabda-, asztalitenisz-, sakk-, bridzs-, vízilabda-, úszó-, tenisz-, lovassport- és gyeplabda-szövetség vesz részt. Vannak szövetségek, amelyek több sportág rendezéséért is felelnek – például az MLSZ a futsalért is –, míg az országúti kerékpárversenyek lebonyolításában a Bringa Fehérvár Kft., a golfeseményekében pedig a Pannónia Golf & Country Club működik közre.

Tizenhárom hazai szakszövetség segíti a magyarországi rendezést (Fotó: Török Attila)

 

2019.11.15 16:09:39

Egyéb egyéni PIRCS ANIKÓ

Az örökös magyar bajnok és mesteredző miniszteri biztosként szolgálja sportágát.

2019.11.11 19:25:01

Egyéb egyéni SZÖLLŐSI GYÖRGY

ALAPVONAL. Ennek pedig sok eszköze lehet, közülük is a legfontosabb, legnagyobb vállalkozás az egyre erőteljesebben szerveződő »összmagyar játékok«, avagy »a magyarok világjátéka«.

2019.11.11 19:22:45

Egyéb egyéni THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Az év mérkőzése a Wales elleni meccs.

2019.11.11 17:13:47

Egyéb egyéni KOVÁCS ERIKA

Faludi Viktória sportpszichológust a legnagyobb bajnokok is elfogadják.