HIRDETÉS
HIRDETÉS
MTI 2018.08.30 14:44 Frissítve: 2018.08.30 15:16

Lovassport: fiatal fogatlovak vb-je Mezőhegyesen

Hét ország negyvenhárom versenyzője indul a fiatal fogatlovak idei, már negyedik világbajnokságán Mezőhegyesen a jövő héten, szerdától vasárnapig.

HIRDETÉS

Pap István Tibor, a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. vezérigazgatója, a szervezőbizottság elnöke a mezőhegyesi lovaspályán tartott sajtótájékoztatón elmondta: a rendezvény célja, hogy nemzeti és nemzetközi szinten keretet biztosítsanak a fiatal (5-7 éves) lovak versenyszerű megmérettetésének, és a teljesítményük alapján hiteles, nemzetközi szintű információt szolgáltassanak a tenyésztőknek. Az is céljuk, hogy szakmai alapokon álló piaci lehetőségeket teremtsenek a külföldi és magyar lófajták számára. A korábbi világbajnokságokon jól szereplő hazai lovak közül több is a helyszínen elkelt, külföldi kézbe került – említette meg.

Szeretnék elérni, hogy a Nemzetközi Lovas Szövetség a jövőben a fiatal fogatlovak világbajnokságát állandóan Mezőhegyesen rendezze meg.

Az Ausztriából, Lengyelországból, Luxemburgból, Németországból, Olaszországból, Romániából és Magyarországról érkező versenyzők egyes, kettes és négyes fogatokkal mérkőznek meg egymással.

A házigazda ménesbirtok Papp János kettesfogathajtó magyar bajnokkal indul, aki nonius fajtát hajt, de a magyar történelmi lófajták közül indulnak például lipicaiak is.

Az egyértelmű favorit Németország, hiszen versenyzői az elmúlt három évben tizenkét érmet gyűjtöttek be, közöttük hat aranyat. Erősnek számít ebben a kategóriában Lengyelország is a hét érmével.

A hajtók közül a legnagyobb név a lengyel egyesfogat-hajtó világbajnok Bartlomiej Kwiatek, aki húgával, Weronikával negyedszer indul Mezőhegyesen.

A magyar fogatok Mezőhegyesen és Füzesgyarmaton készültek a világbajnokságra a német Peter Fischer kapitány segítségével, aki a szervezők szerint a magyar lovak és hajtók fejlődését tapasztalta, a mezőhegyesi adottságokat szupernek nevezte és a magyaroktól az idén vb-érmet vár.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.09.18 23:25:30

Egyéb egyéni DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. Oké, mindketten festetik a hajukat, és Sly a botoxtól sem riadt vissza, ettől még le a kalappal a »forever young« legendák előtt, hogy képtelenek lankadni.

2018.09.18 11:16:05

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

2018.09.17 17:14:57

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Volt, aki a meccse félidejében közölte, elég volt • Niki Lauda az 1979-es Kanadai Nagydíj szabadedzésén sokkolta a világot.

2018.09.17 15:47:26

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Mindössze egy évvel bemutatása után továbbra is kitart a piacvezető Nissan LEAF-et övező lelkesedés Magyarországon. (x)

2018.09.16 23:24:04

Egyéb egyéni MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Roppant népszerűek voltunk Szöulban az olimpia napjaiban. Még a taxisofőrök arca is felderült, amikor magyarok szálltak be az autójukba, más kérdés, hogy nem mindig találtak oda a megadott címre.

HIRDETÉS
HIRDETÉS