nemzetisport.hu 2019.06.20 16:08 Frissítve: 2019.06.20 16:45

Lovassport: Magyarország rendezi a 2021-es Európai Lovasjátékokat

A Nemzetközi Lovasszövetség (FEI) június 20-i ülésén elfogadta a Magyar Lovassportszövetség pályázatát, és Magyarországot bízta meg a 2021. évi Európai Lovasjátékok megrendezésével.

 

A világ legjobbjainak javát láthatjuk majd Budapesten (Fotó: AFP)

Az Európai Lovasjátékok szervezőbizottsága, Lázár Vilmos, a Magyar Lovassportszövetség elnöke, tizenkétszeres fogathajtó-világbajnok vezetésével, szakértők bevonásával kereken másfél éve dolgozik Európa legrangosabb lovasrendezvényének előkészítésén.

A pályázati anyagot a magyar delegáció ez év március 29-én Lausanne-ben, a Nemzetközi Lovasszövetség székházában mutatta be a testület vezetőinek és az érintett szakágak elnökeinek – sikerrel.

A Vadászati Világkiállítás társrendezvényén, a budapesti Európai Lovasjátékokon a díjlovasok, a paradíjlovasok, a díjugratók, a négyesfogathajtók és a lovastornászok startolnak.

Helyszín: a Kincsem Park és a Nemzeti Lovarda.

A világ lovassportjának központja Európa, így a világ legjobbjainak javát láthatjuk Budapesten.

A lovasjátékok keretében rendezzük a négyesfogathajtók Európa-bajnokságát, és jubilálunk: 50 éve, 1971-ben a Vadászati Világkiállítás keretében Budapesten rendezték meg az I. négyesfogathajtó Európa-bajnokságot, hatalmas magyar sikerrel: Abonyi Imre egyéni és az Abonyi, Fülöp Sándor, Papp József trió csapat Eb-győzelmével. Magyarország az eddigi világ- és Európa-bajnokságokon 101 érmet, köztük 46 aranyat nyert.

„Magyarország eddig tizenkét fogathajtó-világbajnokságot, három Európa-bajnokságot, tizenkét Lovas Világkupát rendezett, hatalmas szakmai és közönségsikerrel. A mostani újabb megtisztelő megbízás általános és lovas kultúránknak, versenyrendezőink szakavatott munkájának, messze híres vendégszeretetünknek ­– Magyarországnak szól. A világjátékoknak – kimagasló sportértéke mellett – gazdasági, politikai, társadalmi, idegenforgalmi és sportdiplomáciai hatása is jelentős. A világhírű lovasok kíséretében gazdasági és üzletemberek, döntéshozók látogatnak el hozzánk. Új partnerekkel, jövőt formáló kapcsolatépítés helyszíne is a budapesti Európai Lovasjátékok” – fogalmazott Lázár Vilmos.

2020.02.11 23:55:14

Egyéb egyéni S. T. J.

A Nemzeti Sport szerdai számából ajánljuk.

2020.02.11 19:43:42

Egyéb egyéni KOHÁN GERGELY (Róma)

Lévai először dobogós felnőtt-világversenyen, a magyar küldöttség már három éremnél tart.

2020.02.10 18:56:37

Egyéb egyéni S. TÓTH JÁNOS

A Reuters hírügynökség angliai vezető futballszakíróját magával ragadta a magyar labdarúgás romantikája.

2020.02.09 21:52:20

Egyéb egyéni S. T. J.

A Nemzeti Sport hétfői számából ajánljuk.

2020.02.09 21:38:18

Egyéb egyéni MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Az öttusa elöljárói is attól félnek, hogy szervezetük – és ezzel persze ők is – kikerülnek a pikszisből, csökken a rangjuk, a kapcsolati tőkéjük megcsappan, s az egzisztenciájuk is megsínyli, ha a sportág nem lesz ott az olimpián.