Lovassport: Magyarország rendezi a 2021-es Európai Lovasjátékokat

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.06.20. 16:08
null
A világ legjobbjainak javát láthatjuk majd Budapesten (Fotó: AFP)
A Nemzetközi Lovasszövetség (FEI) június 20-i ülésén elfogadta a Magyar Lovassportszövetség pályázatát, és Magyarországot bízta meg a 2021. évi Európai Lovasjátékok megrendezésével.

Az Európai Lovasjátékok szervezőbizottsága, Lázár Vilmos, a Magyar Lovassportszövetség elnöke, tizenkétszeres fogathajtó-világbajnok vezetésével, szakértők bevonásával kereken másfél éve dolgozik Európa legrangosabb lovasrendezvényének előkészítésén.

A pályázati anyagot a magyar delegáció ez év március 29-én Lausanne-ben, a Nemzetközi Lovasszövetség székházában mutatta be a testület vezetőinek és az érintett szakágak elnökeinek – sikerrel.

A Vadászati Világkiállítás társrendezvényén, a budapesti Európai Lovasjátékokon a díjlovasok, a paradíjlovasok, a díjugratók, a négyesfogathajtók és a lovastornászok startolnak.

Helyszín: a Kincsem Park és a Nemzeti Lovarda.

A világ lovassportjának központja Európa, így a világ legjobbjainak javát láthatjuk Budapesten.

A lovasjátékok keretében rendezzük a négyesfogathajtók Európa-bajnokságát, és jubilálunk: 50 éve, 1971-ben a Vadászati Világkiállítás keretében Budapesten rendezték meg az I. négyesfogathajtó Európa-bajnokságot, hatalmas magyar sikerrel: Abonyi Imre egyéni és az Abonyi, Fülöp Sándor, Papp József trió csapat Eb-győzelmével. Magyarország az eddigi világ- és Európa-bajnokságokon 101 érmet, köztük 46 aranyat nyert.

„Magyarország eddig tizenkét fogathajtó-világbajnokságot, három Európa-bajnokságot, tizenkét Lovas Világkupát rendezett, hatalmas szakmai és közönségsikerrel. A mostani újabb megtisztelő megbízás általános és lovas kultúránknak, versenyrendezőink szakavatott munkájának, messze híres vendégszeretetünknek ­– Magyarországnak szól. A világjátékoknak – kimagasló sportértéke mellett – gazdasági, politikai, társadalmi, idegenforgalmi és sportdiplomáciai hatása is jelentős. A világhírű lovasok kíséretében gazdasági és üzletemberek, döntéshozók látogatnak el hozzánk. Új partnerekkel, jövőt formáló kapcsolatépítés helyszíne is a budapesti Európai Lovasjátékok” – fogalmazott Lázár Vilmos.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik