SZ. M. 2020.07.03 22:17 Frissítve: 2020.07.03 22:27

Litauszki csak a szépre emlékszik; Bekezdett a Mercedes

A Nemzeti Sport szombati számából ajánljuk.

 

Lejárt Gyurcsó Ádám felcsúti kölcsönszerződése, így vissza kell térnie a Hajduk Splithez, de nem biztos, hogy a horvát élcsapatban folytatja pályafutását. Zombori András írása.

Rendszerben gondolkodnak. A Ferencváros NB III-as csapatát irányító Máté Csaba Szerhij Rebrovot igazi profinak tartja, aki szereti kézben tartani az események alakulását. Borbola Bence interjúja.

Egész oldalas infografikával lezárjuk a 2019–2020-as NB I-es idényt, amelyben fontos szerepet kaptak a gólok, a szerzett és kapott büntetők, a sárga és piros lapok, de a nézőszám és a gólok negyedóránkénti eloszlása sem elhanyagolandó.

Sikerre éhes és a lehetőséget megragadni képes játékosokkal készül hetvenöt év után első élvonalbeli idényére a Budafoki MTE futballcsapata, amelyet felpaprikáznak a becsmérlő jóslatok. Bodnár Zalán riportja.

Csak a szépre emlékszik. A zaklatott idény után váltásra volt szüksége a lila-fehérektől távozó Litauszki Róbertnek, és bízik benne, hogy immár kizárólag a futballra kell összpontosítania. Az NB II-es Vasashoz szerződő védővel Babják Bence beszélgetett.

1999 – a klasszikus fordulópont. A nevezetes doppingügy, amely sportpolitikai játszmába torkollott, és amely nyolc hónapra megfosztotta Tibort mindattól, ami addig az életét jelentette: a vízilabdától. Pokoli időszak volt – ám egy életre megváltoztatta. Amikor visszatért, elindult az úton, amelynek a végén minden idők egyik legnagyobb játékosaként köszönt el a sportágtól. Csurka Gergely Benedek Tibor életéről szóló sorozatának ötödik része.

Egyfelől hatalmas boldogság, hogy hosszú kihagyás után pénteken elindulhatott a 2020-as Formula–1-es idény, másfelől a Mercedes kezdeti fölénye ijesztőnek tűnik – igaz, a Red Bullnak van magyarázata. Zsoldos Barna összefoglalója.

Nem költöznek. Bár Victoria államban aggasztó a járványügyi helyzet, az Australian Opent mindenképpen Melbourne-ben rendezik meg jövőre. Klein Ron háttéranyaga.

Hosszabbítás-mellékletünk tartalmából. Melyik trófeát babusgatta napokig Michael Jordan, s miért gúnyolódott azzal, hogy nem beszél jugoszlávul?; Miért lett az egykori válogatott futballkapus fiából válogatott kézilabdázó? Katzirz Béla és Bélus – vagyis Dávid – története; Milyen családi kötelék fűzi Mark Spitz kilencszeres olimpiai bajnok amerikai úszót a nyírkarászi Elefánt famíliához?

2020.07.31 12:08:27

Egyéb egyéni P. V.

A legtöbb magyar sportfilm a fociról szól, de a vízilabda, az ökölvívás vagy a torna is kapott főszerepet.

2020.08.03 15:18:22

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

A vásárlás előtt mindenképpen érdemes alaposan átgondolni, melyik modell mellett döntünk. (x)

2020.08.03 09:47:22

Egyéb egyéni L. PAP ISTVÁN

A fél világ hiányzott, a másik fele azonban felhőtlenül ünnepelt az első szocialista olimpián.

2020.07.31 19:19:58

Egyéb egyéni VINCZE SZABOLCS

A legendás öttusázó és szövetségi kapitány többek között azt is elárulta, miért romlott meg a viszonya Balczó Andrással.

2020.08.01 19:27:53

Egyéb egyéni MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Jól néznénk ki, ha a példaképek acsarkodnának egymásra.