HIRDETÉS
MTI/NSO 2014.11.27 14:14 Frissítve: 2015.03.30 02:29

Létesítmény: nézzenek be a megnyitott Tüskecsarnokba! - fotók

Csütörtökön hivatalosan megnyitották  a főváros új multifunkcionális sport- és rendezvénycsarnokát, az újbudai Tüskecsarnokot.

 

Megnyitották a Tüskecsarnokot (Fotók: Korponai Tamás)

Az ünnepségen először Áder János köztársasági elnök üzenetét olvasták fel, aki levelében azt írta, ahhoz, hogy sportnemzetből sportoló nemzetté váljunk és az aktív sportolás mindennapjaink részévé váljon, megfelelő létesítmények kellenek.

„A Tüskecsarnok mostani formájában ilyen létesítmény. Külön öröm, hogy ezzel a főváros egy régóta sajgó sebét is sikerült begyógyítani” – írta a levélben az államfő, utalva arra, hogy a létesítmény építését 1993-ban kezdték el, ám a beruházás 1996-ban leállt, és több mint másfél évtizedig nem is folytatódott.

A kormány 2012-ben döntött a sport- és rendezvénykomplexum befejezéséről. Az építést tavaly novemberben kezdték újra, és 5.9 milliárd forintból mostanra készült el a 4000 fős nagycsarnok, a szabadidős sportolókat váró sportcentrum, valamint a kétszintes mélygarázs.

Simicskó István sportért felelős államtitkár – aki egyben a kerület országgyűlési képviselője – beszédében kijelentette: mivel a magyar sportolók a világversenyeken rengeteg érmet nyertek, és ezzel sok örömet okoztak a nemzetnek, ezért a kormányzat részéről meg kell hálálniuk, hogy nekik köszönhetően javult az ország imázsa és nemzetközi megítélése.

„A sportolóknak és a szurkolóknak adjuk tehát most át ezt a csarnokot” – mondta az államtitkár, majd emlékeztetett arra, hogy a 2500 négyzetméteres küzdőterű létesítmény mintegy 20 sportágnak lesz az otthona. Beszélt arról is, hogy a Tüskecsarnok szomszédságában hamarosan elkészül egy 50 méteres versenyuszoda és egy állítható mélységű, 25 méteres tanmedence is.

Vígh László, a beruházásért felelős kormánybiztos elmondta, hogy először négy éve a jégkorongozók vetették fel neki, be kellene fejezni a Tüskecsarnok építését.

„Több mint húsz éve vár rá Magyarország, hogy ebből a korábbi szellemkastélyból tudjunk valamit építeni. A Tüskecsarnok sokáig a kudarc, a lemondás és e gyengeség szimbóluma volt, mostantól azonban a sporté, a kikapcsolódásé és az önfeledt szórakozásé lesz” – állapította meg a kormánybiztos, majd hozzátette, aláírt szerződéseik alapján sportrendezvényekből, koncertekből és konferenciákból már most 100 millió forintos bevételre számíthatnak.

„Ez ma Magyarország legösszetettebb és legmodernebb sportkomplexuma” – jelentette ki, majd azzal folytatta, hogy az első rendezvény a szombati Kelet–Nyugat kosárlabda All Star-gála lesz benne.

Másfél évtized után tavaly novemberben indult újra az építkezés
Megadták a módját az avatásnak
A nagycsarnokban kézilabda- és kosárlabda-meccseken 3908 fő fér el
Összesen négy, 36×18 méteres, parkettás tornaterem várja a profi és az amatőr sportolókat

 

2019.03.22 18:01:54

Egyéb egyéni SZŰCS MIKLÓS

Negyven éve olyasmi történt, amiről azóta is csak álmodhat magyar, sőt európai asztalitenisz-válogatott.

2019.03.18 12:17:55

Egyéb egyéni CSILLAG PÉTER

Marschall László főszerkesztőt a Rajk-per árnyékában 1949. december 29-én akasztották fel.

2019.03.15 18:18:45

Egyéb egyéni SZŰCS MIKLÓS

Munkamániás és kérlelhetetlenül szigorú volt a játékosaihoz. De ez kellett ahhoz, hogy az öntörvényű zseniket egy irányba terelje.

2019.03.16 23:33:53

Egyéb egyéni BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Mert hiába akarok én lassan, hosszú melegítő szakasszal kezdeni, ha a periférikus látásommal észlelem, hogy balról nagyon igyekszik egy »háziasszony«. Na, azért ezt már ne! – szólal meg a riasztócsengő, és máris hajrázni kezdek.

2019.03.15 21:03:56

Egyéb egyéni LIPICZKY ÁGNES

Európa sportfővárosa már négyszer rendezte meg a Budapest Urban Gamest, és szeptemberben még magasabb fordulatszámra kapcsol, az első World Urban Gamesnek ad otthont.