Le Banner hisztizett, Schilt szenvedett

Vágólapra másolva!
2010.10.02. 15:40
null
Le Banner (jobbra) három menetnél többet nem volt hajlandó a ringben tölteni (Fotó: archív)
Címkék
Ma rendezték a K–1 világdöntő (World GP Final) tizenhatos fináléját Szöulban, a nyolc párharc győztese bejutott a decemberi nagydöntőbe. A rutinos holland Peter Aerts két kíméletlen jobbhorogja is kellett, hogy megverje a brazil Ewerton Teixeirát, míg a francia Jérome Le Banner nem értett egyet az eredménnyel (ráadásmenetet kellett volna harcolnia), ezért dühösen lelépett a szorítóból a japán Kjotaro ellen. A címvédő holland Semmy Schilt alaposan megszenvedett az egyiptomi Heszdi Gergesszel szemben, a szintén holland Alistair Overeem viszont nagyon gyorsan végzett az ausztrál Ben Edwardsszal.

Hét elei beharangozó cikkünkben már beszámoltunk róla, hogy a holland Remy Bonjasky és a marokkói Badr Hari (előbbi sérülés, utóbbi magánéleti gondok miatt) nem vesz részt a K–1 világöntő mai szöuli tizenhatos fináléjában, ám nem csak ők maradtak távol a dél-koreai megméretéstől.

Az eredeti programban még szerepelt az orosz Ruszlan Karajev és a fehérorosz Andrej Arlovszki neve is, de ők sérülés miatt végül nem indultak. Előbbi helyére a rutinos új-zélandi Ray Sefo ugrott be, utóbbit az amerikai Mighty Mo helyettesítette.

És akkor lássuk, mi történt Szöulban...

Alistair Overeem a papírformának megfelelően – elsősorban nagyon pontos ütéseinek köszönhetően – könnyedén, első menetes K.O.-val győzött az ausztrál Ben Edwards ellen (itt is érvényes volt az a szabály, hogy egy menetben csak háromszor számolhatnak valakire, a harmadik után azonnal vége a meccsnek – Edwards így kapott ki).

Freddy Kemayót leléptették Gökhan Saki ellen, Daniel Ghita pedig kiütötte Errol Zimmermant. Ez utóbbi eredmény meglepetés, hiszen Ghita még sohasem jutott be a legjobb nyolc közé a világdöntőben, most viszont brutális ütéskombinációval végzett a legjobb nyolcban már többször szereplő Zimmermannal.

GHITA KIÜTÉSE
 

Tyrone Spong megverte Ray Sefót, a jó öreg Favágó, a 40 éves Peter Aerts pedig nagy csatában, extra menetben győzte le a brazil Ewerton Teixeirát, így decemberben az 1994-es, '95-ös és '98-as után  negyedik világbajnoki címét is megszerezheti.

AERTS JOBBOSA 2:55-NÉL
 

 

A szakág jelenlegi legnagyobb klasszisa, az idén ötödik világbajnoki címére törő (ezzel ő lehet az első ötszörös bajnok) Semmy Schilt a vártnál sokkal nehezebben csak megosztott pontozással jutott túl Heszdi Gergeszen. Az egész találkozót nézve elmondhatjuk, igazságos döntés született, Gergesz ugyanis csak a harmadik menetben múlta felül az addigra elfáradó és a hajrában már igen csak szenvedő Schiltet, míg az első két felvonásban jobbára csak védekezett az egyiptomi, és többek között egy hatalmas, fejre mért térdrúgást is kihordott lábon – mások az ilyen méretű Schilt-rúgásoktól általában azonnal padlót fognak.

A nap legvitatottabb mérkőzésén a francia Jérome Le Banner nem állt ki az extra menetre a japán Kjotaro ellen, így tiltakozva a pontozók szerinte rossz döntése ellen. Nem egyszerű véleményt mondani a mérkőzésről, mivel kevés volt az igazán tiszta találat: az első menet „döntetlenszagú volt", a másodikban Le Banner, a harmadikban viszont inkább Kjotaro tűnt jobbnak. Lehet vitatkozni, hogy a bírók döntetlenre adták a meccset, de égbekiáltó csalásról semmiképpen sem beszélhetünk.

LE BANNER VS. KJOTARO (ÖSSZEFOGLALÓ)

 

 

(A francia lelépése 13:10-től)

Le Banner az összecsapás végére nagyon elfáradt, nem biztos, hogy bírta volna a ráadást, ez is közrejátszhatott abban, hogy a kirohanás mellett döntött...

A győztesek bejutottak a decemberi nyolcas döntőbe, a sorsolást hétfőn tartják.

SCHILT SIKERE (ÖSSZEFOGLALÓ)
 

 

OVEREEM GYORSAN ELINTÉZTE
 
RAY SEFO VS. TYRONE SPONG (ÖSSZEFOGLALÓ)
 
K–1, VILÁGDÖNTŐ, 2010
A NYOLCAS DÖNTŐBE JUTÁSÉRT, SZÖUL
Alistair Overeem (holland)–Ben Edwards (ausztrál) K.O., 1. menet
Kjotaro (japán)–Jérome Le Banner (francia) Le Banner feladta
Semmy Schilt (holland)–Heszdi Gergesz (egyiptomi) pontozással, 2:1
Peter Aerts (holland)–Ewerton Teixeira (brazil) pontozással, extra menetben
Daniel Ghita (román)–Errol Zimmerman (suriname-i) K.O., 2. menet
Gökhan Saki (török)–Freddy Kemayo (francia) T.K.O., 2. menet
Mighty Mo (amerikai)–Raul Catinas (román) pontozással, 3:0
Tyrone Spong (suriname-i)–Ray Sefo (új-zélandi) pontozással, 3:0
 Az elöl állók továbbjutottak.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik