MTI 2020.06.03 09:32 Frissítve: 2020.06.03 09:51

Koronavírus: Japánban újranyitották a Nemzeti Edzésközpontot

A legjobb japán sportolók két hónapos kihagyást követően ismét a Nemzeti Edzésközpontban készülhetnek.

Japán és Tokió sportélete újraéledőben (Fotó: AFP)

Az olimpiai hírekre és sportágakra szakosodott insidethegames.biz portál arról számolt be, hogy a járvány miatt április elején zárták be a tokiói központot.

Múlt hétfőn azonban már Japán egész területén – így Tokióban és a környező prefektúrákban is – feloldották a koronavírus-járvány lassítása érdekében hozott rendkívüli állapotot, ennek köszönhetően az edzőközpontba is lassan visszatérhet az élet a normál kerékvágásba.

Az oldal kiemelte Szeto Daija olimpiai bronzérmes, négyszeres világbajnok úszót, aki két hónap után először tudott teljes értékű edzést végezni. Igaz, még új edzője nélkül, mert egyelőre csak a sportolók kapták meg az engedélyt a visszatérésre.

A cikkben név szerint említették Konisi Jukari sportlövőt és Niva Koki olimpiai és vb-érmes asztaliteniszezőt, ők egyformán kifejezték örömüket, hogy ismét a megszokott környezetben és körülmények között tudtak gyakorolni.

A könnyítés hatással volt a szervezőbizottságra is, melynek tagjai a két hónapos otthoni munkavégzést követően fokozatosan térnek vissza a főhadiszállásukra. Az előkészítésben közreműködőket biztonsági okból két csoportra bontották, így két műszakban dolgoznak, hogy a benti arány egy időben ne haladja meg az ötven százalékot.

A nyárra tervezett tokiói olimpiát és paralimpiát a koronavírus-járvány miatt egy évvel elhalasztották.

2020.07.06 19:50:20

Egyéb egyéni MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. A mai futball nincs híján az álszentségnek, ám a »bocs« nálam kiveri a biztosítékot, hiszen a mentegetőzés a hívek érzelmeire hat egy olyan világban, amelyben a »Profik vagyunk!« jelszó alapján nem játszhat az érzelgősség.

2020.07.02 10:53:21

Egyéb egyéni KOVÁCS GERGELY (Képes Sport)

Megnéztük, hogy a legnépszerűbb sportágakban a kortárs ikonok mire jutottak 33 év alatt.

2020.07.05 11:26:11

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

A 25 éves korábbi Supercar-versenyző egyes hírek szerint új munkájával heti 25 ezer dollárt tehet zsebre.