Koronavírus: Japánban újranyitották a Nemzeti Edzésközpontot

Vágólapra másolva!
2020.06.03. 09:32
null
Japán és Tokió sportélete újraéledőben (Fotó: AFP)
A legjobb japán sportolók két hónapos kihagyást követően ismét a Nemzeti Edzésközpontban készülhetnek.

Az olimpiai hírekre és sportágakra szakosodott insidethegames.biz portál arról számolt be, hogy a járvány miatt április elején zárták be a tokiói központot.

Múlt hétfőn azonban már Japán egész területén – így Tokióban és a környező prefektúrákban is – feloldották a koronavírus-járvány lassítása érdekében hozott rendkívüli állapotot, ennek köszönhetően az edzőközpontba is lassan visszatérhet az élet a normál kerékvágásba.

Az oldal kiemelte Szeto Daija olimpiai bronzérmes, négyszeres világbajnok úszót, aki két hónap után először tudott teljes értékű edzést végezni. Igaz, még új edzője nélkül, mert egyelőre csak a sportolók kapták meg az engedélyt a visszatérésre.

A cikkben név szerint említették Konisi Jukari sportlövőt és Niva Koki olimpiai és vb-érmes asztaliteniszezőt, ők egyformán kifejezték örömüket, hogy ismét a megszokott környezetben és körülmények között tudtak gyakorolni.

A könnyítés hatással volt a szervezőbizottságra is, melynek tagjai a két hónapos otthoni munkavégzést követően fokozatosan térnek vissza a főhadiszállásukra. Az előkészítésben közreműködőket biztonsági okból két csoportra bontották, így két műszakban dolgoznak, hogy a benti arány egy időben ne haladja meg az ötven százalékot.

A nyárra tervezett tokiói olimpiát és paralimpiát a koronavírus-járvány miatt egy évvel elhalasztották.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik