M. G. 2020.03.11 11:43 Frissítve: 2020.03.11 23:47

Koronavírus: 3 vk-versenyt halasztottak el tornasportokban

A Nemzetközi Tornaszövetség (FIG) hivatalos közleményben tudatta: a koronavírus-járvány miatt elmarad három világkupaverseny, egyben olimpiai selejtező is. Mindhármat júniusi időpontra halasztották. A délelőtti bejelentés után aztán délután már törlés is jött: a stuttgarti világkupaversenyt lefújták, ez pedig megváltoztatja az olimpiai kvalifikáció menetét is.

A Nemzetközi Tornaszövetségnek a járvány miatt három fontos vk-versenyt kellett júniusra halasztania, a pesarói rg-viadal az egyik „áldozat” (Fotó: AFP)

Szertornában a dohai (Katar) világkupaversenyt március 18–21.-ről június 3–6.-ra ütemezték át. A magyar szövetség múlt vasárnap jelentette be, hogy a járvány és egy esetleges karantén veszélye miatt a válogatott nem utazik el a vk-sorozat dohai (és baki) állomására.

Ritmikus gimnasztikában a pesarói (Olaszország) versenyt kellett elhalasztani – az olaszországi intézkedések miatt amúgy is gyakorlatilag megoldhatatlan feladattal szembesültek a világkupa-sorozat nyitó állomásának (április 3–5.) szervezői. Az új dátum június 5–7. A magyar szövetség két egyéni versenyzőt (Pigniczki Fanni, Juhász Anna) és a kéziszercsapatot nevezte eredetileg a megméretésre. Mivel a ritmikus gimnasztika vk-sorozata egyben olimpiai selejtező is, ráadásul nagyon szoros a versenynaptár (4 hétvégén 4 országban 4 verseny volt az eredeti terv), a FIG-nek igen nehéz dolga van az átütemezésekkel.

Szintén elhalasztják a bresciai (Olaszország) gumiasztal-világkupaversenyt április 24–25-ről, az új időpont június 19–20. Délután a FIG aztán egy törlésről adott hírt, lefújták a stuttgarti torna-világkupaversenyt, ez pedig mindenképpen befolyásolja az olimpiai kvalifikációt – csak még azt nem tudni, miként.

Az összes elhalasztott versenyre újraindul a regisztráció, tehát a nemzeti szövetségeknek elölről kell kezdeni a nevezési folyamatot. Minden más, a FIG égisze alá tartozó verseny időpontja (egyelőre) változatlan.

A múlt héten több nagy nemzetközi verseny elhalasztását vagy törlését jelentették be a tornasportokban. Szertornában törölték a jesolói (Olaszország) hagyományos nemzetközi viadalt, míg ritmikus gimnasztikában a marbellai (Spanyolország) Grand Prix-versenyt elhalasztották, a thiais-i (Franciaország) GP-viadalt törölték.

2020.04.03 22:55:50

Egyéb egyéni BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Ismerjük el, mit kaptunk még a szovjet sporttól: egy terepet, ahol különösebb tét nélkül lehettünk ellenzékiek.

2020.04.02 11:47:20

Egyéb egyéni MAROSI GERGELY

Az olimpiai falut és az All Star-mérkőzéseket is a nagy krízisnek köszönhetjük • Elképesztő ötkarikás kalandok és egy rejtői balhé magyar legendákkal.

2020.04.02 21:40:23

Egyéb egyéni DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. Elképzeltem hasonló jelenetet egy üresen tátongó stadion, teszem azt a Puskás Aréna előtt egy szintén idős futball-legendával, a gyengélkedő Mészöly Kálmánnal, esetleg a riói Maracana előtt Pelével.

2020.03.31 22:56:16

Egyéb egyéni CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Megfelelő szakmai támogatással az erőállapotot szinten tartani hivatott gyakorlatok többsége is háziasítható, hiszen lépcső szinte mindenütt van, miként gumikötél rögzítésére alkalmas gerenda, kampó vagy ajtókeret is.

2020.03.31 22:52:42

Egyéb egyéni MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Rácáfolt mindenfajta lebecsülésre, ez sem éppen kis tett.