LIPICZKY ÁGNES 2019.11.19 11:16 Frissítve: 2019.11.19 11:59

Képek: mézeskalácsot sütöttek az olimpiai és világbajnokok

Ismét óriási mézeskalácsszív-sütési akcióval startolt az Ökumenikus Segélyszervezet karácsonyi adománygyűjtése. Olimpiai és világbajnok sportolók sora segített elkészíteni az adományvonal hívószámát jelképező első 1353 darab mézeskalácsszívet.

Háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázónk, Kiss Gergely is készített mézeskalácsot – A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK! (Fotó: Tumbász Hédi)
A tört mézeskalácsszív mára mindenki által ismert emblémájává vált az Ökumenikus Segélyszervezet szeretet.éhség. adománygyűjtésének. Az országos összefogást felvezető nagy mézeskalácssütő-rendezvényen 1353 szívecske készült el ismét, utalva a szervezet adományvonalára. A mézeskalácsok, amelyeket többek között kiváló magyar sportolók készítettek el, hamarosan a segélyszervezet adománygyűjtőpontjaira kerülnek. Többek között például olimpiai bajnok tornászunk, Berki Krisztián szíve is.

„Nagyon szeretem az Ökumenikus Segélyszervezet adománygyűjtő akcióit, mert minden esetben célt érnek, az adományok sorsa követhető az elejétől a végéig, ráadásul szimpatikus emberek között, jó hangulatban készítjük a mézeskalácsokat. Jó érzés jót tenni, és bízom benne, hogy sokan követik a példánkat” – mondta Berki Krisztián, aki – ahogy fogalmazott – a konyhában igazán elveszett ember. Inkább fogyasztó, mint készítő, de tornászos motívumaival igazán elégedett volt, s készített egy mézeskalácsot kislányának, Liának is.

A sportban híres az Imre, Kökény házaspár kézügyessége – Imre Géza olimpiai ezüstérmes párbajtőröző, Kökény Beatrix olimpiai ezüstérmes kézilabdázó, bár, ahogy mondják, nekik a mézeskalács-díszítés igazi kihívást jelentett. „Nem vagyok sem sütögetős, sem díszítgetős típus, de sikerült néhány a kampánnyal kapcsolatos, valamint egy-két karácsonyi motívumot összehoznom, s nagyon boldog vagyok, hogy részese lehettem ennek az eseménynek” – mondta Kökény Beatrix, aki először vett részt az Ökumenikus Segélyszervezet programjában. „Én készítettem párbajtőröset, a pengét egyszerű lerajzolni” – tette hozzá férje, Imre Géza, aki szerint a sportolók egyben példaképek, és feladatuk, hogy felhívják a figyelmet a társadalmi szerepvállalásra.
2020.08.11 17:13:21

Egyéb egyéni SZABÓ GÁBOR

Tornászati vándordíj? A leventelabdarúgó-bajnokság kupája? Kincskereső kollégánk a 85 centis, felbecsülhetetlen értékű sportrelikvia titka nyomában.

2020.08.10 17:43:32

Egyéb egyéni SZABÓ GÁBOR

A világon egyetlenként a sport- és a művészeti versenyben is olimpia bajnoknak vallhatta magát Walter Winans.

2020.08.09 23:44:38

Egyéb egyéni BERTA MIHÁLY

ALAPVONAL. Alvarez esete arra példa, hogy mégsem kergült itt meg körülöttünk mindenki, még abban is megerősít minket, hogy pandémia ide, egyre kevésbé értékként kezelt tudás oda, a létezés továbbra is a legjobb dolog, ami velünk történhet.

2020.08.03 20:09:10

Egyéb egyéni CSILLAG PÉTER

Bűvös évszámok: 1848, 1954 – a történelem, a politika és a sport kapcsolódási pontjairól a Rubicon főszerkesztője, Rácz Árpád beszélt.