nemzetisport.hu 2019.03.26 08:52 Frissítve: 2019.03.26 10:19

Kempo: újfehértói siker a Felcsút Kupán

A 2019. évi magyar bajnokság első fordulóját rendezték a XV. Felcsút Kupa Nyílt Nemzetközi Kempo Bajnokság alkalmával szombaton. A jubiláns eseménynek méltó otthont biztosított a Puskás Akadémia Sport- és Konferenciaközpont.

 

A spanyolországi világbajnokság előtti utolsó seregszemlére több mint százhúsz harcművész nevezett mintegy húsz egyesület jóvoltából. Az idei Felcsút Kupán, szinkronban a Nemzetközi Kempo Szövetség (IKF) szabályzatával kata, fegyveres kata, önvédelem, semi kempo, submission, knock down, kempo kumite és full kempo kategóriákat hirdettek meg.

Az ünnepélyes megnyitón méltatta a kempo harcművészet helyi, országos és nemzetközi sikereit Mészáros László, Felcsút polgármestere, a rendezvény fővédnöke. Lacza Ádám Illés, a Magyar Kempo Szövetség elnöke pedig 5. dan fokozatot adományozott a főszervező Kornély Györgynek, a Felcsúti Fehér Tigrisek Kempo HSE és az MKSZ alelnökének. Kornély mester idén több szempontból is jubilál: három és fél évtizede kezdte kempós pályafutását, huszonöt évvel korábban honosította meg Felcsúton a harcművészet ezen válfaját, és tizenöt éve hívta életre a Felcsút Kupát.

Az áprilisi vb-re készülő valamennyi, válogatott tagságra pályázó kempóka tatamira lépett a versenyen. A tavalyi szezont elsöprő sikerrel záró Újfehértói Kempo HSE-t ezúttal sem tudták letaszítani a csapatversenyben a dobogó legfelső fokáról. A tizennyolc sportolót nevező klub a második jászárokszállási Firewolfot és a harmadik Herceghalmi Kempo Dojo SE-t szorította maga mögé.

A csapatverseny végeredménye (1-6. hely):
1. Újfehértói Kempo HSE
2. Firewolf Jászárokszállás
3. Herceghalmi Kempo Dojo SE
4. Budajenő Kempo Klub
5. Felcsúti Fehér Tigrisek Kempo HSE
6. MyGym SE Pomáz

A XV. Felcsút Kupa Nyílt Nemzetközi Kempo Bajnokság után véglegessé vált az utazó keret az április 25-27. között Guadalajara településen tartandó XVI. IKF Kempo Világbajnokság és Világkupára. Ezt a névsort a napokban hozza nyilvánosságra a Magyar Kempo Szövetség.

 

2019.04.22 22:53:34

Egyéb egyéni MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Higgyék el, a záróbusznál nincs megalázóbb, a »célterületről« kizárással együtt azt jelenti, hogy a »jelentős közösség« kivetett magából, hiába készültem esetleg napi futásokkal, egészséges ételekkel-italokkal, már-már tudományosan a versenyre.

2019.04.20 23:33:05

Egyéb egyéni SZŰCS MIKLÓS

ALAPVONAL. Mindezek tudatában tényleg érthetetlen, hogyan telhetett el hatvankilenc esztendő magyarországi asztalitenisz-világbajnokság nélkül.

2019.04.20 16:26:54

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Nem tudta, kivel szórakozik. A harcos előbb csak szólt, ám mikor az nem használt, cselekedett.

2019.04.19 22:33:55

Egyéb egyéni CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Elkoptathatatlan emlék, amikor hajdanán a két locsolkodási célállomás közötti zsákmánymustra során egyikünk boldogan kiáltott fel: most már biztosan el tudok menni az idegenbeli meccsre!

2019.04.17 23:51:45

Egyéb egyéni RUSZANOV ANDRÁS

ALAPVONAL. Anno saját művének, a tökélyre fejlesztett nimbusznak esett áldozatául. Meg sem fordul(hatot)t egy átlagember fejében, hogy Tiger Woods vereséget szenved az élet bármely területén.