nemzetisport.hu 2019.03.26 08:52 Frissítve: 2019.03.26 10:19

Kempo: újfehértói siker a Felcsút Kupán

A 2019. évi magyar bajnokság első fordulóját rendezték a XV. Felcsút Kupa Nyílt Nemzetközi Kempo Bajnokság alkalmával szombaton. A jubiláns eseménynek méltó otthont biztosított a Puskás Akadémia Sport- és Konferenciaközpont.

 

A spanyolországi világbajnokság előtti utolsó seregszemlére több mint százhúsz harcművész nevezett mintegy húsz egyesület jóvoltából. Az idei Felcsút Kupán, szinkronban a Nemzetközi Kempo Szövetség (IKF) szabályzatával kata, fegyveres kata, önvédelem, semi kempo, submission, knock down, kempo kumite és full kempo kategóriákat hirdettek meg.

Az ünnepélyes megnyitón méltatta a kempo harcművészet helyi, országos és nemzetközi sikereit Mészáros László, Felcsút polgármestere, a rendezvény fővédnöke. Lacza Ádám Illés, a Magyar Kempo Szövetség elnöke pedig 5. dan fokozatot adományozott a főszervező Kornély Györgynek, a Felcsúti Fehér Tigrisek Kempo HSE és az MKSZ alelnökének. Kornély mester idén több szempontból is jubilál: három és fél évtizede kezdte kempós pályafutását, huszonöt évvel korábban honosította meg Felcsúton a harcművészet ezen válfaját, és tizenöt éve hívta életre a Felcsút Kupát.

Az áprilisi vb-re készülő valamennyi, válogatott tagságra pályázó kempóka tatamira lépett a versenyen. A tavalyi szezont elsöprő sikerrel záró Újfehértói Kempo HSE-t ezúttal sem tudták letaszítani a csapatversenyben a dobogó legfelső fokáról. A tizennyolc sportolót nevező klub a második jászárokszállási Firewolfot és a harmadik Herceghalmi Kempo Dojo SE-t szorította maga mögé.

A csapatverseny végeredménye (1-6. hely):
1. Újfehértói Kempo HSE
2. Firewolf Jászárokszállás
3. Herceghalmi Kempo Dojo SE
4. Budajenő Kempo Klub
5. Felcsúti Fehér Tigrisek Kempo HSE
6. MyGym SE Pomáz

A XV. Felcsút Kupa Nyílt Nemzetközi Kempo Bajnokság után véglegessé vált az utazó keret az április 25-27. között Guadalajara településen tartandó XVI. IKF Kempo Világbajnokság és Világkupára. Ezt a névsort a napokban hozza nyilvánosságra a Magyar Kempo Szövetség.

 

2020.08.03 20:09:10

Egyéb egyéni CSILLAG PÉTER

Bűvös évszámok: 1848, 1954 – a történelem, a politika és a sport kapcsolódási pontjairól a Rubicon főszerkesztője, Rácz Árpád beszélt.

2020.08.03 18:49:45

Egyéb egyéni CSILLAG PÉTER

A nemrégen elhunyt Ennio Morricone sakkbajnok akart lenni és élete végéig rajongott az AS Romáért.

2020.08.04 22:30:23

Egyéb egyéni BODNÁR ZALÁN

NS-VÉLEMÉNY. Újabb és újabb pénzköltésre lehet kapacitálni a szurkolótábort...

2020.07.31 12:08:27

Egyéb egyéni P. V.

A legtöbb magyar sportfilm a fociról szól, de a vízilabda, az ökölvívás vagy a torna is kapott főszerepet.