Kempo: Magyarország nyerte a szigetszentmiklósi világkupát

VINCZE SZABOLCSVINCZE SZABOLCS
Vágólapra másolva!
2019.12.02. 15:05
null
Magyarország nyerte meg a kempo-világkupát
Múlt hétvégén a Szigetszentmiklósi Városi Sportcsarnokban mintegy hatszáz harcos mérte össze a tudását a nagyvilágból a 2. kempo-világkupán, az éremtábla élén Magyarország végzett Ukrajna és Portugália előtt.

 

Magyarország tavaly után másodszor rendezte meg a kempo-világkupát (hivatalos nevén UWSKF Champioship Hungary 2019), amelyen idén több mint hatszázan indultak, a magyar versenyzőkön kívül Ukrajna, Szlovákia, Csehország, Franciaország, Portugália, Azerbajdzsán, India és Románia harcosai képviseltették magukat, tizenkét harcművészeti stílusban (kempo, kyo, brazil dzsúdzsucu, tekvondó, thai boksz, birkózás, MMA, ökölvívás, grappling, pankration és cselgáncs).

A háromnapos versenyen, pénteken a 11 év alattiak, szombaton a 18 év alattiak, vasárnap pedig a felnőttek léptek szőnyegre. Az előbbi két korosztályban Magyarország, a felnőttek között pedig az ukránok nyerték a csapatok küzdelmét, végül a vendéglátók végeztek az éremtáblázat élén. A hazaiakat számos klub képviselte, melyeknek összesen 312 indulója volt, akik összesen 1023 számban neveztek és 253 alkalommal végeztek az első helyen.

Legjobbjaink közül érdemes kiemelni az arany- és ezüstérmet nyerő Kósa Pétert, valamit az egy arannyal végző Kugler Andrást, a fiatalok között pedig a növendék csoportban Gál-Knapcsek Zsombort, aki négy arany aranyérmet szerzett, miután formagyakorlatban, álló küzdelemben, valamint givel és gi nélküli földharcban sem talált legyőzőre.

EREDMÉNYEK
2. KEMPO VILÁGKUPA, SZIGETSZENTMIKLÓS

1. Magyarország
2. Ukrajna
3. Portugália
4. Franciaország
5. Románia
6. Szlovákia
7. India
8. Azerbajdzsán
9. Csehország

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik