Kajak-kenu: Vajda Attila még nem kapta meg az új hajóját

Vágólapra másolva!
2010.04.16. 15:55
A Vécsi Viktor csoportjához tartozó Vajda Attila új hajója még nem érkezett meg Portugáliából, pedig a szponzor február végére ígérte a szállítást.

„Azt hiszem, most ez az a pillanat, amikor kiöntöm a lelkem – kezdte Vécsi Viktor, amikor csoportja felkészüléséről kérdeztük. – A srácok keményen dolgoznak, egyáltalán nem lehet rájuk panasz. A héten már megkezdtük a pályaedzéseket is, és bár olykor-olykor akadnak rosszabb napjaink, összességében elégedett vagyok a versenyzőimmel."

Hogy mi okoz mégis fejtörést, bosszúságot az edzőnek?

Hogy mi okoz mégis fejtörést, bosszúságot az edzőnek?

„Sok, nem is olyan apró dolog, amellyel nap, mint nap meg kell küzdenünk – folytatta. – Az egyik legfontosabb, hogy Vajda Attila még mindig nem kapta meg szponzorától, a Nelótól az új hajóját. Pedig február elején elutazott Portugáliába, hogy személyesen tesztelje a hajót, részt vegyen a beállításoknál, és úgy tértünk haza, hogy minden a legnagyobb rendben van a kenuval. A cég ígéretet tett arra, hogy február végén a horvátországi edzőtáborunkban már ott lesz a hajó.

„Türelmesen vártuk, de nem érkezett meg. Most már három hete Szegeden tréningezünk, és még mindig híre sincs az új kenunak. Mivel Attila a horvátországi edzőtáborban, a szűk csatornákban összetörte a pekingi olimpiát is megjárt hajójának az orrát, most a 2007-es kenujával edz. A tapasztalatunk az, hogy a sportágban az olimpiai bajnokok új hajót kapnak, Attila pedig egyre régebbi kenuval kénytelen az idényre felkészülni. Nem túlzok, ha azt mondom, hogy a spanyol David Cal tíz különböző kenuval utazik el egy-egy világversenyre, a pekingi bajnoknak pedig összesen két hajója van. Azért ez vicc! De mi tesszük a dolgunkat, csináljuk, mert ezért a sportért és ebből a sportból élünk."

Peking olimpia bajnoka sem örül a kialakult helyzetnek, de most minden a munkáról szól.

„Most minden a melóról szól – mondta Vajda Attila. – Ezzel az évvel szeretném megalapozni a 2011-es kvalifikációs és a 2012-es olimpiai évet. Természetesen jó lenne a versenyeken minél jobb eredményt elérni, ám biztos vagyok benne, hogy az egész éves kőkemény munka miatt akadnak majd hullámvölgyek is. Noha az idén is a fő számom az ezer méter lesz, a szolnoki rangsorolón megpróbálkozom a másik két távval is, hátha kétszáz méteren is jutok valamire. Szóval keményen készülök, és várom a hajómat. Bízom benne, hogy nem az utolsó pillanatban kapom meg, hiszen akár két hétbe is beletelik, amíg megtaláljuk a megfelelő beállításokat."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik