L. Á. 2018.11.19 19:22 Frissítve: 2018.11.19 19:46

Jótékonyság: mézeskalácsból 1353 készült élsportolókkal

A törött mézeskalács szív mindenki által ismert emblémája az Ökumenikus Segélyszervezet „szeretet.éhség.” adománygyűjtésének, amelyhez idén is csatlakoztak sztársportolóink, akik hétfőn segédkeztek 1353 darab mézeskalács szív elkészítésében.

A GALÉRIA MEGNYITÁSÁHOZ KATTINTSON A KÉPRE! (Fotók: Tumbász Hédi)

1353 mézeskalács. A darabszám szimbolikus és nagyon lényeges, hiszen az országos összefogást felvezető nagy mézeskalácssütő rendezvényen elkészített 1353 szívecske utal az Ökumenikus Segélyszervezet adományvonalára. De a sportolók, énekesek, zenészek, színészek által elkészített mézeskalácsoknak is fontos szerepük van: a segélyszervezet adománypontjain az önkéntesek ezekkel köszönik meg a támogatásokat.

„Harmadik alkalommal veszek részt az Ökumenikus Segélyszervezet akcióján. Fontosnak tartom, hogy felkeltsük az emberek figyelmét, s ösztönözzük őket arra, hogy támogassák a rászorulókat” – mondta a háromszoros olimpiai bajnok kajakos, Szabó Gabriella, aki az olimpiai bajnok párbajtőröző Szász-Kovács Emese, a londoni aranyérmes tornász, Berki Krisztián, valamint a világbajnoki bronzérmes gátfutó, Baji Balázs társaságában díszítette, színesítette a mézeskalácsokat.

„Én három motívum mentén haladtam. Először elfogott a nemzeti hangulat, s piros-fehér-zöld zászlókkal díszítettem a kalácsokat, majd megihletett a karácsonyi stílus, de most már az állatorvosi énem is előjött, mert fél órája kutyákat, macskákat rajzolgatok a mézeskalácsokra” – viccelődött Baji Balázs.

„Tavaly csatlakoztam először a kezdeményezéshez, most már rutinosabban rajzolgatom a díszeimet – mondja Berki Krisztián, aki kifejezetten fontosnak tartja, hogy rászorulókat támogató akciók mellé álljon. – Most tudtam meg, hogy a »szeretet.éhség.« adományaiból szinte az egész év során támogatásokat tud nyújtani a szervezet.”

„Mindig is szerettem az olyan megmozdulásokat, amelyek segítségével apró, kicsi gesztusokkal lehet nagyot alkotni. Ez pontosan ilyen. Egy jó hangulatú rendezvény keretében tudjuk felhívni a figyelmet mások problémáira. Örülök, hogy részese lehetek én is ennek a kezdeményezésnek” – tette hozzá Szász-Kovács Emese.

2020.02.21 22:45:50

Egyéb egyéni CSURKA GERGELY

ALAPVONAL. Nem azt írom, hogy egy pénzdíjas olimpia másnapján jönne az apokalipszis – de hogy jó eséllyel elindulnánk felé, az biztos.

2020.02.20 10:34:45

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

A magazinban számos verseny bemutatása mellett írunk a rajtcsomagokról, versenymániáról és a népszerű félmaratoniról is.

2020.02.20 16:58:24

Egyéb egyéni PÓR KÁROLY

A mindennapos testnevelésóra bevezetésével a néptánc is nagy lehetőséghez jutott.

2020.02.17 23:16:07

Egyéb egyéni DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. Ez nem ellenőrizetlen forrású és hitelességű átigazolási pletyka Cristiano Ronaldóról vagy Lionel Messiről – mert velük minden hírt el lehet adni –, hanem a magából erkölcsileg kifordult rögvalóság.

2020.02.17 13:55:49

Egyéb egyéni SZÖLLŐSI GYÖRGY (Berlin), HATÁR DÁVID, LAKNER GÁBOR (Budapest)

A nőknél ismét Simone Biles nyert • A dél-afrikai rögbiválogatott az Év csapata • Dirk Nowitzki életműdíjat kapott.