MTI 2020.02.22 21:49 Frissítve: 2020.02.23 10:18

Jogászbál: „A jognak kitüntetett szerepe van a sportban”

A jognak kitüntetett szerepe van a sportban, és egyre nagyobb szükség van olyan jogászokra, akik a sport világában is jártasak – mondta Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára szombaton a Budapesti Jogász- és Sportolóbálon.

Szabó Tünde (Fotó: Tumbász Hédi)

 

Szabó Tünde nyitóbeszédében kiemelte, hogy a sport óriási mértékben fejlődik az egész világon, és a magyar sport is újabb fénykorát éli. Magyarországon sok sportlétesítményt fejlesztenek, és nemzetközi sporteseményeket is szerveznek – tette hozzá.

Az államtitkár úgy fogalmazott, hogy a jogászokat és a sportolókat egyaránt jellemzi a fegyelmezettség, kitartás, szorgalom és a célok iránti elköteleződés.

Varga Judit igazságügyi miniszter, az est fővédnöke nyitóbeszédében arról beszélt, hogy mindkét hivatásban fontos a kitartás, szorgalom és az energia. A sport olyan etikai értékek tiszteletére tanít meg, mint a csapatmunka, egyéni érdekek alárendelése és a szabályok betartása – vélekedett a miniszter.

A 188. alkalommal megrendezett Budapesti Jogászbálhoz idén a szervezők második hivatásként a sportot választották a nyári tokiói olimpiára tekintettel.

Az eseményen posztumusz életműdíjat kapott Wichmann Tamás kenuvilágbajnok, ugyancsak életműdíjjal tüntették ki Szekeres Pál parasportolót és Keleti Ágnes olimpiai bajnok tornászt.

2020.03.27 21:31:52

Egyéb egyéni MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Viharos időszak volt, de a sportvilág csak nehezen fogta fel, hogy vannak fontosabb dolgok is, mint futni, ugrani, úszni, labdázni. Magyarországon különösen igyekeztek elhessegetni a borús jóslatokat.

2020.03.26 22:28:59

Egyéb egyéni MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Még meg is tudják magyarázni a – megmagyarázhatatlant.

2020.03.25 23:32:01

Egyéb egyéni MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Amikor jönnek sorra az információk, hogy melyik bajnokságban meddig nem játszanak egészen biztosan, akkor az ilyen esetek derítenek jobb kedvre. Megmutatják, hogy a sportvilág minden szorult helyzetből megtalálja a kiutat.

2020.03.25 23:24:45

Egyéb egyéni THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Abe Sinzo már ki is mondta a bűvös szót.