Jogászbál: „A jognak kitüntetett szerepe van a sportban”

Vágólapra másolva!
2020.02.22. 21:49
null
Szabó Tünde (Fotó: Tumbász Hédi)
A jognak kitüntetett szerepe van a sportban, és egyre nagyobb szükség van olyan jogászokra, akik a sport világában is jártasak – mondta Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára szombaton a Budapesti Jogász- és Sportolóbálon.

 

Szabó Tünde nyitóbeszédében kiemelte, hogy a sport óriási mértékben fejlődik az egész világon, és a magyar sport is újabb fénykorát éli. Magyarországon sok sportlétesítményt fejlesztenek, és nemzetközi sporteseményeket is szerveznek – tette hozzá.

Az államtitkár úgy fogalmazott, hogy a jogászokat és a sportolókat egyaránt jellemzi a fegyelmezettség, kitartás, szorgalom és a célok iránti elköteleződés.

Varga Judit igazságügyi miniszter, az est fővédnöke nyitóbeszédében arról beszélt, hogy mindkét hivatásban fontos a kitartás, szorgalom és az energia. A sport olyan etikai értékek tiszteletére tanít meg, mint a csapatmunka, egyéni érdekek alárendelése és a szabályok betartása – vélekedett a miniszter.

A 188. alkalommal megrendezett Budapesti Jogászbálhoz idén a szervezők második hivatásként a sportot választották a nyári tokiói olimpiára tekintettel.

Az eseményen posztumusz életműdíjat kapott Wichmann Tamás kenuvilágbajnok, ugyancsak életműdíjjal tüntették ki Szekeres Pál parasportolót és Keleti Ágnes olimpiai bajnok tornászt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik