Ifjúsági olimpia: most már ezüstérem is van Nankingban

Vágólapra másolva!
2014.08.20. 12:41
A férfi párbajtőrben ifjúsági olimpiai bajnok Esztergályos Patrik az európai vegyes csapat tagjaként ezüstérmet szerzett a nankingi játékokon, míg a sportlövő Péni István bronzérmet nyert a 10 méteres távon.

Újabb érmekkel gazdagodott a magyar küldöttség a második ifjúsági olimpián: sportlövőnk, Péni István tíz méteren a harmadik helyen végzett Nankingban. A magyar versenyző a harmadik legjobb eredménnyel jutott be a fináléba, amelyben két gyengébb kör után leszorult a dobogóról, de a hátralévő nyolc sorozatban jól koncentrált, így visszakapaszkodott a harmadik pozícióba. (Az első két helyre nem volt valós esélye.) Az aranyérmet a papírformának megfelelően a kínai Haoran Jang zsebelte be, míg az örmény Hracsik Babajan ezüstéremmel gazdagodott.Péni István tíz méteren a harmadik helyen végzett Nankingban. A magyar versenyző a harmadik legjobb eredménnyel jutott be a fináléba, amelyben két gyengébb kör után leszorult a dobogóról, de a hátralévő nyolc sorozatban jól koncentrált, így visszakapaszkodott a harmadik pozícióba. (Az első két helyre nem volt valós esélye.) Az aranyérmet a papírformának megfelelően a kínai Haoran Jang zsebelte be, míg az örmény Hracsik Babajan ezüstéremmel gazdagodott.

Vívásban az orosz Marta Martjanova, Ivan Ilin, Alina Moszejko, az olasz Eleonora de Marchi, a lengyel Andrzej Rzadkowski és a magyar Esztergályos Patrik alkotta európai egyes csapat a döntőben 30:26-ra kikapott az ázsiai és óceániai térség első számú együttesétől, így ezüstérmes lett.

A junior-vb-ezüstérmes Horváth Dávid (2:12.29) az ötödik helyen végzett a 200 méteres férfi mellúszás döntőjében. Női 50 pillangón Szilágyi Liliána (26.82) klubtársához hasonlóan ötödikként csapott célba.

A száz mell fináléjában Sztankovics Anna a negyedik, Sebestyén Dalma a hetedik helyen zárt, a számot a felnőtt olimpiai bajnok litván Ruta Meilutyte nyerte meg. Az 50 méteres pillangóúszás középdöntőjében Szabó Norbert (24.93) az utolsó helyen végzett előfutamában, és nem jutott tovább. Női 200 gyorson Novoszáth Melindának (2:03.35) nem sikerült a döntőbe kerülés.

Az asztaliteniszezőknél az Imre Leila, Szudi Ádám összetételű vegyes csapat egyéniben és párosban is 3:0-ra verte meg az új-zélandi Sophia Dong és a Saint Kitts és Navisből származó T'Anje Johnson alkotta kettőst, így győzelemmel kezdte a csoportküzdelmeket.

A három a három elleni kosárlabdatornán a Major Gergely, Mike János, Kis Attila Raul, Horváth Kristóf István összetételű magyar férfi csapat 19–13-as vereséget szenvedett a litvánoktól, majd 21–18-ra alulmaradt a lengyelekkel szemben. A hölgyek a tíz pontig jutó Nagy Dorottya vezérletével 21–12-re megverték a brazilokat.

A vitorlázók hetedik futama Vadnai Jonatán sikerével zárult, aki 37.40 perc alatt teljesítette a távot. A magyar sportoló az ötödik futamon a nyolcadik, a hatodikon a tizenegyedik helyen zárt. A nőknél Érdi Mária a szerdai első két etapot a hatodik helyen fejezte be, a hetediken viszont nem ért célba.

A női kerékpározók csapatversenyében Megyaszai Lilla a 13. helyen ért célba olimpiai krosszban, amelyért négy pontot kapott, így a lányok egy helyet rontva, a 13. helyről várhatják az ötödik, utolsó fordulót.

A fiúknál Erdélyi Attila közel hat és fél perces hátránnyal 14.-ként végzett, három pontot kapott, a csapat pedig négy helyet visszaesve a 18. pozíciót foglalja el.

A teniszező Stollár Fanny a női egyes küzdelmeiben 6:4, 2:6, 6:0-ra legyőzte a cseh Simona Heinovát, így bejutott a legjobb nyolc közé.

A rúdugró Kiss Réka a selejtezőben 3.55 méteres magasságot teljesített, amellyel a nyolcadik helyen zárt, és bejutott a fináléba. A diszkoszvető Kálmán Alexandra 40.76 méterrel zárt, és szombaton a B-döntőben bizonyíthat. Száz gáton Sorok Klaudia megnyerte az előfutamát, így ott lesz a fináléban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik