P. V. 2020.07.10 16:09 Frissítve: 2020.07.10 16:19

Honvédség: „Nagyon kemény és erős vagyok – ezt érzem a kiképzés után”

Összesen 23 egyéni sportoló élt a lehetőséggel, hogy – a vírushelyzet okozta versenymentes időszakban – végrehajtja a katonai alapkiképzését. Az öt hét alatt elsajátították mindazt az alapvető tudást, amit minden katonának ismernie kell. Pénteken az elmúlt öt hét munkáját megkoronázva tettek ünnepélyes esküt a szentendrei Altiszti Akadémián.

 

 

„Nagyon kemény és erős vagyok – ezt érzem magamon öt hét után. Tényleg, én még életemben nem izzadtam ennyit, mint most – vallotta be az eskütétel napján a 42. születésnapját tartó, vb-bronzérmes sportlövő, Sike Renáta, aki azt sem tagadta, hogy bizony a katonai kiképzés alatt bőven akadtak holtpontjai. – Lelkileg és fizikailag is hullámvasút volt ez az öt hét. Előfordult, hogy a csajok rámnyitottak a mosdóban, ahogy ott sírdogáltam a sarokban, mert már nem bírtam idegileg, de mindig felálltam belőle, s utólag ez nagyon jó érzés.”

Kovács Sarolta, világ- és Európa-bajnok öttusázónak ugyancsak akadtak holtpontjai, pedig úgy érezte, miután katonacsaládból származik, mindenre felkészült. Csakúgy, mint a férfi párbajtőrcsapat két oszlopos tagja, Siklósi Gergely és Berta Dániel, ő is a menetgyakorlatot tartotta a legnagyobb kihívásnak. 

„Az első két hét még élvezetes volt, a következő három azonban már sokkal nehezebbnek bizonyult,  az utolsón pedig jöttek a hullámvölgyek. Az eskütétel napja felemelő volt, és amikor énekeltük a himnuszt, át is tudtuk élni, hogy katonák vagyunk” foglalta össze röviden a kiképzést világbajnok párbajtőrözőnk, Siklósi Gergely. 

Videónkban bővebben is kifejtik, hogyan élték meg az elmúlt heteket, Sike Renátától azt is megtudhatjuk, miért félt éppen a lövészettől, s az is kiderül, mivel zárják le az öthetes erőltetett menetet. 

NÉZZE MEG A KATONAI KIKÉPZÉS ELEJÉN KÉSZÜLT VIDEÓNKAT IS!

 

2020.08.03 09:47:22

Egyéb egyéni L. PAP ISTVÁN

A fél világ hiányzott, a másik fele azonban felhőtlenül ünnepelt az első szocialista olimpián.

2020.07.31 19:19:58

Egyéb egyéni VINCZE SZABOLCS

A legendás öttusázó és szövetségi kapitány többek között azt is elárulta, miért romlott meg a viszonya Balczó Andrással.

2020.08.01 19:27:53

Egyéb egyéni MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Jól néznénk ki, ha a példaképek acsarkodnának egymásra.

2020.07.29 22:22:57

Egyéb egyéni CSURKA GERGELY

ALAPVONAL. Furán hangzik, de épp az arisztokrácia diszkrét bája miatt hihetjük el a NOB-ról, hogy a krízisben is dominál az a józanság és profizmus, amelynek hála képes lesz választ találni erre az őrült kihívásra.