Hegymászás: jéglavina áldozata lett a magyar Annapurna-expedíció tagja

Vágólapra másolva!
2012.05.07. 10:57
null
Horváth Tibor tragikus balesetet szenvedett
Címkék
A 2012-es magyar Annapurna-expedíció tagja, Horváth Tibor halálos balesetet szenvedett: a 6800 méter magasan fekvő táborból lejövet elsodorta egy jéglavina.

„Horváth Tibor hegymászó, csapattársunk május 5-én délelőtt visszaindult az alaptábor felé a 6800 méteres felső III-as táborból. A II-es tábor felett lévő (az egész útvonal legveszélyesebb részének számító) kuloárból jelentkezett rádión délután négy órakor. Elmondta, hogy halad a kettes tábor felé, rossz látási viszonyok mellett és olykor mellig érő friss hóban. Arról is beszámolt, hogy a korábban ott lévő fix kötél egy szakasza hiányzik (valószínűleg a gyakori lavinák szakították le). Mindamellett bizakodó volt a továbbhaladást illetőleg.

Tibor nem érte el a II-es tábort, és nem jelentkezett többé rádión sem. A jelzett területek átvizsgálása ma reggelre megtörtént, és egyértelműen megállapítható, hogy egy jéglavina az alsó kötélszakaszt is leszakítva Tibort elsodorhatta és maga alá temette.

Csapatunkat mélyen megrendítette hegymászótársunk, barátunk elvesztése” – olvasható a magyar Annapurna-expedíció közleményében.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik