Három bronz az Eb szombati magyar termése

Vágólapra másolva!
2010.04.17. 18:42
null
Bácsi Péter (kékben) ismét dobogóra állhat kontinensviadalon (Fotó: Czagány Balázs)
Címkék
Módos Péter, Lőrincz Tamás és Bácsi Péter egyaránt bronzérmet szerzett a Bakiban zajló birkózó Európa-bajnokságon. Kötöttfogású birkózóink az elveszített elődöntők után a helyosztón már nem kegyelmeztek riválisaiknak.

Módos Péter, Lőrincz Tamás és Bácsi Péter is bejutott az elődöntőbe, így titkon reménykedtünk, hogy valamelyik kötöttfogású birkózónk Európa-bajnoki-címért is harcba szállhat a mai napon. Ez végül nem jött össze, a magyar küldöttség azonban így is remek napot zárt Bakiban.

Módos két menetben kapott ki az elődöntőben az orosz olimpiai bajnoktól, Nazir Mankijevtől, míg Lőrincz és Bácsi megnyerte ugyan az első két percet, ám végül ők is alulmaradtak riválisaikkal szemben, így mindhárman a bronzéremért birkózhattak.

Kiválóságaink felkészülését egyaránt sérülés nehezítette, így sikeres szereplésnek mondható, hogy éremért birkózhattak. Sőt – mint később kiderült – dobogóra is állhattak.

Először Módos lépett szőnyegre. A kötöttfogásúak 55 kg-os kategóriájában a harmadik helyért rendezett mérkőzésen a magyar versenyző a grúz Lasa Gogitadzét győzte le.

Módos két menetben győzött, az elsőt 5:3-ra, a másodikat pedig 2:0-ra nyerte meg, megszerezve ezzel pályafutása második Eb-bronzérmét.

Ezután Lőrincz gálaelőadása következett 66 kg-ban. 2006 Európa-bajnoka a grúz Anton Mamagesvili ellen nyert a helyosztón nagyon simán két menetben 4:0, 9:0-ra.

Ezután már csak Bácsi Péter sikeréért kellett szorítanunk. 2008-as Európa-bajnokunk pedig győzött is a bronzcsatában.

A 74 kg-os kategóriában a cseh Tomás Sobecky ellen az első menetet még „csak" 1:0-ra nyerte meg a magyar versenyző, a másodikban azonban 7:1-nél véget ért a mérkőzés.

A magyar csapat három harmadik hellyel zárta a szombati napot, így Sastin Marianna pénteki harmadik helyével együtt már négy (bronz)éremnél jár a magyar küldöttség.

BIRKÓZÓ EB 
DÖNTŐ
55 kg: Elcsin Alijev (Azerbajdzsán)–Nazir Mankijev (Oroszország) 2:0, 1:0
60 kg: Haszan Alijev (Azerbajdzsán)–Konsztantin Balicki (Ukrajna) 3:0, 6:0
66 kg: Ambako Vacsadze (Oroszország)–Ion Panait (Románia) 2:0, 1:0
74 kg: Alekszandr Kikinyov (Fehéroroszország)–Elvin Murszalijev (Azerbajdzsán) 2:0, 3:1
BIRKÓZÓ EB 
BRONZMÉRKŐZÉS, 74 KG
Bácsi Péter–Tomás Sobecky (cseh) 1:0, 7:1
BRONZMÉRKŐZÉS, 66 KG
Lőrincz Tamás–Anton Mamagesvili (grúz) 4:0, 9:0
BRONZMÉRKŐZÉS, 55 KG
Módos Péter–Lasa Gogitadze (grúz) 5:3, 2:0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik