MTI 2019.04.15 12:17 Frissítve: 2019.04.15 12:51

Golf: Trump is gratulált; Woods diadala sokat hozott valakinek

Donald Trump amerikai elnök is gratulált Tiger Woodsnak, aki vasárnap – tizennégy évvel legutóbbi sikere után – ötödször is megnyerte az Augustában rendezett US Masterst, a golfozók idei első Major-viadalát.

A Mastersen így szokás: az előző évi győztes, Patrick Reed felsegíti a bajnoknak járó zöld zakót Tiger Woodsra (Fotó: MTI)

 

„Egy igazán nagy bajnok – jellemezte honfitársát Donald Trump. – Micsoda fantasztikus visszatérés egy nagyszerű fickótól!"

A volt világelső, 43 éves Woodsnak ez volt a 15. Major-diadala, a 14.-et még 2008-ban aratta, azóta viszont magánéleti és egészségi problémák nehezítették a karrierjét, s az elmúlt években úgy tűnt, krónikus hátfájdalmai miatt be is kell fejeznie a pályafutását. Hosszú kezelések és három gerincműtét után aztán a múlt év elején sikeresen tért vissza a legjobbak közé, és szeptemberben megnyerte a Tour Championshipet, ami öt év után az első tornagyőzelme volt.

„Szeretem az olyan embereket, akikre nagy nyomás nehezedik” – írta még Trump, aki személyesen is ismeri Woodsot, többször golfoztak már együtt.

Woods győzelme korántsem volt papírforma, ezt példázza, hogy a William Hill fogadóiroda amerikai részlege minden idők legnagyobb veszteségét könyvelte el egyetlen fogadásra vonatkozóan.

Az iroda hétfőn számolt be arról, hogy a Las Vegas-i SLS Kaszinóban működő fogadóhelyiségükben egy férfi – aki korábban még sohasem játszott a William Hillnél – 85 ezer dollárt (24.2 millió forintot) tett fel a 43 éves sztár sikerére, amely 14-szeres nyereménnyel kecsegtetett.

Woods vasárnap aztán kiélezett versenyben, egy ütés előnnyel diadalmaskodott Augustában, így a William Hillnek 1.19 millió dollárt (338.3 millió forint) kell majd kifizetnie. Az ESPN honlapja szerint ez a negyedik olyan fogadás az iroda történetében, mely után hét számjegyű összeget kell fizetnie. Az ezt megelőző három fogadást egyaránt a Philadelphia Eagles amerikaifutball-csapatának tavalyi Super Bowl-győzelmére tették meg.

Az amerikai fogadóiroda kereskedelmi igazgatója az ESPN-nek elárulta, hogy a mostani Mastersszel minden idők legnagyobb veszteségét szenvedték el. Viszont nem ez a cég az egyetlen, mely pórul járt: a SuperBook egyik alelnöke úgy nyilatkozott, hogy még nincsenek meg a pontos kimutatások, de minden bizonnyal jelentős mínusszal zárják a Masterst, mely – emlékei szerint – a korábbi években mindig nyereséget hozott cégének.

2019.12.06 21:13:49

Egyéb egyéni DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. Jött a hihetetlen sorstragédia: az idős sportember az óceánt átszelő repülőúton elkezdett félrebeszélni, kiderült, hogy agyvérzést kapott.

2019.12.04 10:12:01

Egyéb egyéni TÓTH ANITA

„Hogy kimondják-e vagy sem, nem változtat azon, hogy esélyesként megyek az olimpiára.”

2019.11.30 21:16:10

Egyéb egyéni VINCZE ANDRÁS

ALAPVONAL. Ha az erdő mélye, a hegy az eddiginél is praktikusabb módon lesz megközelíthető, s tizedannyi erőkifejtéssel válik leküzdhetővé majd’ minden emelkedő, elvész az a varázslat is, amelyet izomláznak hívunk.

2019.11.28 00:17:50

Egyéb egyéni CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Apropó:tud valaki a játékvezető pszichéje folyamatos ostromlásának következményeit mérő számítógépes programról? Na, az lenne az újabb fontos áttörés az edzői feladatok digitális támogatásában...

2019.11.25 19:18:00

Egyéb egyéni MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. A gondom az, hogy az érdekeltek walesi meccs utáni véleménye nem állásfoglalás, hanem egymás utáni szavak összege. A hétköznapi logikának ellentmondó (ál)érvelések.