Golf: Rózsa Csilla szárnyalt az utolsó szakaszokon Angliában

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.07.02. 20:23
Az első profi évét taposó Rózsa Csilla egy eagle-t is tartalmazó remek hajrája révén az elvárt 72 ütéssel teljesítette a 18 lyukas pályát az angliai Denhamben csütörtökön megkezdődött rangos profi golfversenyen (ISPS Handa Ladies European Masters), és továbbjutással kecsegtető helyen várja a pénteki folytatást.

A sikeres érettségi után újra kedvenc sportjára összpontosító 18 éves magyar játékos az első tizenegy szakaszon négy ütéssel az elvárt szint felett játszott (a két birdie-t négy bogey és egy dupla bogey „hatástalanította”), de a befejezés kitűnően sikerült.

A 14-es szakaszt eagle aranyozta be (a magyar játékos az elvárt öt helyett három ütéssel küldte a labdát a lyukba!), majd a folytatásban két par mellett két birdie következett – ezzel Csilla gyorsan eltüntette a pluszokat a pontlapjáról, felküzdötte magát a 72 ütéssel állók közé, ami holtversenyben az 50. helyre elegendő a 144 tagú mezőnyben. Az élen a francia Sophie Giquel-Bettan áll 66 ütéssel.

A patinás Buckinghamshire Golf Clubban igen nagy melegben zajló verseny négyfordulós, a pénteki játéknap után megfelezik a mezőnyt. A prognózis szerint a vonal (cut) magasan lesz, pillanatnyilag eggyel a pályán elvárt ütésszám felett húzódik – vagyis „Csicsi” a csütörtökihez hasonló eredménnyel bejutna a szombati-vasárnapi mezőnybe. Pénteken kora délután, várhatóan a legnagyobb hőségben kezd a magyar tinédzser.

Az 500 000 euró összdíjazású Ladies European Masters az első számú európai női profi golfversenysorozat, a Ladies European Tour (LET) égisze alatt zajlik. Rózsának ez az ötödik versenye a LET-en, kétszer sikerült neki a cutba kerülés, kétszer nem.

ISPS HANDA LADIES EUROPEAN MASTERS, DENHAM (BUCKINGHAMSHIRE GOLF CLUB)
A pénzdíj: 500 000 euró. A pályán elvárt ütésszám (par): 72

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik