Golf: rekordnézettséget hozott Tiger Woodsék párosmeccse

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.05.26. 11:37
A kábeltelevíziózás történetének legnézettebb golfeseménye volt a vasárnapi Tiger Woods, Peyton Manning – Phil Mickelson, Tom Brady jótékonysági párosmérkőzés.

A 15-szörös majorgyőztes Woods floridai pályáján rendezett 18 lyukas találkozót nézők nélkül rendezték, a televízióban viszont átlagosan 5.8 millión követték figyelemmel az eseményeket. A közvetítő Turner Sports emellett azt is közölte, hogy a legmagasabb nézettséget helyi idő szerint 17.45 és 18.00 között érte el az esemény, amikor összesen 6.3 millióan figyelték a képernyők előtt a cég négy csatornáján.

A korábbi rekordot a 2010-es US Masters viadal – Tiger Woodsnak a magánéleti botrányát követő visszatérése – tartotta, melyet 4.9 millióan követtek az ESPN-en.

A golf és az amerikaifutball két sztárjának jótékonysági akciója nem csupán televíziós szempontból volt kiemelkedően sikeres, ugyanis – a terveket messze túlszárnyalva – 20 millió dollárt sikerült gyűjteni vele. Az összeget a koronavírus-járvány elleni küzdelem segítésére ajánlották fel a szervezők.

A meccset Woods és a kétszeres Super Bowl-győztes, már visszavonult Manning nyerte egy pálya előnnyel az ötszörös majorbajnok Mickelsonnal és a hatszoros NFL-bajnok Tom Bradyvel szemben, aki az idén igazolt a Tampa Bay Buccenneershez a New England Patriotstól.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik