Golf: gyönyörű napon van túl a magyar tini Új-Zélandon

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.02.28. 07:32
Bravúr! Rózsa Csilla, felülmúlva a meggyőző pénteki játékát is, 72 ütéssel teljesítette a szombati fordulót a 200 000 euró összdíjazású, Christchurchben zajló Új-zélandi nemzetközi-bajnokságon (ISPS Handa New Zealand Women's Open), és profiként megvívott első versenyén kiharcolta, hogy ott lehessen a megfelezett mezőnyben a vasárnapi végjátékban. A 18 éves magyar játékos két nap után 145 ütést számlál, a torna hivatalos honlapja szerint holtversenyben 53. a 133 tagú mezőnyben. Az élen álló világranglista-vezető új-zélandi Lydia Ko – szombati álomjátékának köszönhetően – 131-gyel áll.

„A cut még mindig mozog föl és le, de én megtettem, amit tudtam, szóval már csak várni tudok és reménykedni” – írta ki a Facebookra Rózsa Csilla, a szombati forduló legelső pályára lépőinek egyike, és mint órákkal később kiderült, nem megalapozatlanul reménykedett a cut, vagyis a mezőnyt vasárnapra megfelező ütésszint kedvező alakulásában.

A többszörös magyar amatőrbajnok hullámzó, de ígéretes első kilencest játszott a kellemesen hűvös új-zélandi reggelen (par, birdie, bogey, birdie, par, par, birdie, bogey, par az első kilenc lyuk termése – „jól ütöttem a labdát, jól is puttoltam”).

A második kilencesre lassítani kellett az utolért később rajtoló versenyzők miatt, és bár „Csicsi” egy birdie mellett itt két bogeyt ütött, az összességében elért, a pályán elvártnak megfelelő 72 ütéses teljesítmény nagyon szép, különösen egy újonctól – és különösen, hogy éppen elég volt a versenyben maradáshoz.

„Volt pár eléggé nehéz szakaszom, de aztán volt pár nagyon jó is – kommentálta a második kilencest a magyar játékos a közösségi portálon. – Összességében elégedett vagyok az elmúlt két nappal, így elsőre jó munkát végeztem, és nagyon élveztem. A caddym (a magyar bajnok Szeberényi Máté) is keményen dolgozott, és jó hangulatban tartott, így neki is jár a dicséret!”

A folytatás lehetősége azért is nagy szó, mert a kiesett mintegy hetven játékos között ott található például a svéd legenda, a karrierje során 16 LET-tornát nyerő Sophie Gustafson, és búcsúztak további LET-bajnokok is (a két holland, Cristel Boeljon és Dewi Claire Schreefel).

A vezetést az egészen elképesztő teljesítményt nyújtó Lydia Ko vette át: a világranglista nem egészen 18 éves éllovasa a nyitó bogey után 10 (!) birdie-t és egy eagle-t ütött, 61 ütéses teljesítménye világszám.

A 131 ütéssel álló Ko mögött az angol Charley Hull (134), az olasz Giulia Sergas (135) és az amerikai Beth Allen (135) várja a legjobb pozícióban a vasárnapi folytatást. Rózsa 145 ütéssel holtversenyben az 53. helyen áll - igencsak feldobva.

„Megvan a cut!! Nagyon-nagyon boldog vagyok, és alig várom a holnapi napot!!”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik