Golf: egy hét alatt két diadal, már vezeti a világranglistát

Vágólapra másolva!
2016.03.28. 10:46
null
Jason Day üt a vasárnapi vb-döntőben (Fotó: Reuters)
Az ausztrál Jason Day nyerte meg a profi golfozók vasárnap véget ért egyenes kieséses világbajnokságát (WGC-Dell Match Play) a texasi Austinban, és ezzel átvette a vezetést a világranglistán.

 

Jason Day kiváló formában van: egy hete tornát nyert az amerikai körversenyen, most pedig – három éven belül másodszor – a legjobbnak bizonyult a világ 64 legjobb golfozóját felvonultató, lebonyolítási rendjében az általánostól eltérő (egyenes kieséses) viadalon.

A 28 éves ausztrál golfozó fejlődését híven érzékeltető statisztika: 2006 és 2013 között 136 versenyen indult és csak egyet nyert meg, míg 2014 óta 41-szer állt rajthoz – és nyolcszor győzött!

Day a harmadik golfozó, aki egynél többször tudta megnyerni az először 1999-ben kiírt meccsjátékos világbajnokságot. A másik kettő az amerikai Tiger Woods (3) és az ausztrál Geoff Ogilvy (2).

Day ősszel két alkalommal már vezette a világranglistát, de Jordan Spieth viszonylag gyorsan megelőzte mindkétszer. Az első helyről most letaszított amerikai a legjobb 16 között esett ki a vasárnap véget ért versenyen, a 2010-ben győztes Louis Oosthuizen győzte le – ő volt Day ellenfele a fináléban.

GOLFVILÁGBAJNOKSÁG, 2016
Dell Match Play, Austin (9.5 millió dollár)
DÖNTŐ

Jason Day (ausztrál)–Louis Oosthuizen (dél-afrikai) 5, 4
A 3. HELYÉRT
Rafa Cabrera Bello (spanyol)–Rory McIlroy (északír) 3, 2
ELŐDÖNTŐ
Jason Day–Rory McIlroy 1, 0
Louis Oosthuizen–Rafa Cabrera Bello 4, 3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik