Golf: a sikersorozat folytatódott, újra nyert a tajvani csodajátékos

Vágólapra másolva!
2012.02.19. 12:31
Címkék
Nem sok időbe telt, hogy a női világranglistát vezető Cseng Ja-ni megünnepelje idei első győzelmét a legnagyobb presztízsű női körversenyen, az LPGA Touron: a 23 éves tajvani golfozó megvédte címét a rendkívül erős mezőnyt vonzó hét végi thaiföldi tornán. Az ugyancsak vasárnap véget érő új-zélandi LET-versenyen ausztrál győztest avattak.

AMERIKAI NŐI KÖRVERSENY. Cseng Ja-ni címvédőként érkezett az amerikai LPGA versenynaptárában is szereplő thaiföldi versenyre, és bár az első fordulóban nem villogott (73 ütéssel, azaz eggyel a pályán elvárt ütésszám felett teljesített), a következő két napon 65-65 ütéses produkcióval üzent a trónkövetelőknek. Formája vasárnap sem hanyatlott, az első szakaszon ütött eagle-lel (az elvárt öt helyett három ütéssel juttatta a labdát a lyukba) utolérte az addig vezető, a tornát 2010-ben megnyerő japán Mijazoto Ait, és kisebb megingásait (két bogey) hat birdie-vel ellensúlyozva minimális előnnyel győzött.AMERIKAI NŐI KÖRVERSENY. Cseng Ja-ni címvédőként érkezett az amerikai LPGA versenynaptárában is szereplő thaiföldi versenyre, és bár az első fordulóban nem villogott (73 ütéssel, azaz eggyel a pályán elvárt ütésszám felett teljesített), a következő két napon 65-65 ütéses produkcióval üzent a trónkövetelőknek. Formája vasárnap sem hanyatlott, az első szakaszon ütött eagle-lel (az elvárt öt helyett három ütéssel juttatta a labdát a lyukba) utolérte az addig vezető, a tornát 2010-ben megnyerő japán Mijazoto Ait, és kisebb megingásait (két bogey) hat birdie-vel ellensúlyozva minimális előnnyel győzött.

A női golf világát magabiztosan uraló, csupa mosoly Cseng tavaly is ezen a versenyen kezdte meg fantasztikus győzelmi sorozatát az LPGA Touron: 2011-ben az év végére hét diadalig jutott. Tavaly összesen 12 versenyt nyert meg világszerte, míg karrierje profi győzelmeinek száma a vasárnapi thaiföldi diadallal 22-re emelkedett – az LPGA Touron 13-nál tart.

A vasárnap véget érő verseny jelentős ázsiai fölényt hozott: az első négy helyen a legnépesebb kontinens versenyzői osztoztak, és az őket követő négyes holtversenyben is csupán két amerikai volt érdekelt. A legjobb európai a 12. helyen befutó svéd Caroline Hedwall volt.

AMERIKAI NŐI KÖRVERSENY (LPGA TOUR)
HONDA LPGA THAILAND 2012, CSONBURI (Siam Counry Club, Pattaya Old Course)
A pénzdíj: 1.5 millió dollár. A pálya hossza: 5922 méter; az elvárt ütésszám (par): 72

AZ ÉLCSOPORT
1. Cseng Ja-ni (tajvani)
269 ütés (73, 65, 65, 66)
2. Mijazoto Ai (japán)
270 (67, 70, 65, 68)
3. Sin Dzsi Jai (dél-koreai)271 (70, 66, 68, 67)

 

EURÓPAI NŐI KÖRVERSENY. Bár két forduló után holtversenyben még vezető pozícióban volt, végül nem tudott újabb tornagyőzelmet aratni a profik táborában a 14 éves Lydia Ko, napjaink legjobb amatőrként rangsorolt női golfozója.

A Dél-Koreában született, de új-zélandi színekben versenyző tini – aki néhány hete Ausztráliában nyerve a sportág legfiatalabb profiverseny-győztese lett – a vasárnapi gyengébb köre (74 ütés) következtében 212 ütéssel a holtversenyes 17. helyre csúszott vissza az Új-zélandi nemzetközi bajnokságon.

A részben az európai női körverseny (LET) égisze alatt megrendezett viadalt az ausztrál Lindsey Wright nyerte meg: a korábbi világranglista-12. golfozó az utolsó szakaszon ütött birdie révén aratta első győzelmét a LET-en.

EURÓPAI NŐI KÖRVERSENY (LET)
ISPS HANDA NEW ZEALAND OPEN, CHRISTCHURCH (Pegasus Golf and Sports Club)
A pénzdíj: 200 000 euró. A pálya hossza: 5631 méter; az elvárt ütésszám (par): 72

AZ ÉLCSOPORT
1. Lindsey Wright (ausztrál)
206 ütés (70, 68, 68)
2. Alison Walshe (amerikai)
207 (68, 70, 69)
Jessica Speechley (ausztrál)
207 (69, 73, 65)

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik