Fogathajtás: Móró legyőzte a világbajnok Dobrovitzot

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2019.06.09. 17:32
null
A legjobbak előtt nem volt akadály (Fotó: Fogathajtó Szakbizottság/Facebook)
Az egyeseknél Meskóné Orosz Mária, a ketteseknél Hölle Martin, a négyeseknél pedig Móró Lajos megőrizte éllovas pozícióját a vasárnapi akadályhajtásban a fogathajtók Mélykúton rendezett 56. Magyar Derbyjén.

 

A kategóriaelsők közül Móró volt az, aki mindhárom számban a legjobbnak bizonyult, így rendkívül magabiztosan, húsz hibapontos előnnyel előzte meg a csapatban világbajnok Dobrovitz Józsefet, aki ezúttal két fogattal indult. Meskóné Orosz Mária is közel járt a triplázáshoz, de a díj- és maratonhajtás után a szlovák Marek Rura kicsit több mint egy hibaponttal jobban teljesített az akadályhajtásban. A magyar hajtó összetett sikere azonban egyáltalán nem forgott veszélyben, több mint 25 hibaponttal előzte meg a második Dess Gábort és közel harminccal a harmadik Rurát.

Hibátlan akadályhajtást a ketteseknél láthattak a nézők: Kovács Szabolcs Tamás és ifj. Dobrovitz József egyformán verőhiba nélkül és szintidőn belül teljesítette a pályát. Utóbbi remek teljesítményével összetettben feljött a második helyre Hölle mögé, aki egy verőhibával, azaz három hibaponttal harmadik lett a zárószámban. Hódi Károly viszont elrontotta az akadályhajtás, így hiába várta másodikként a finálét, még a dobogóról is lecsúszott a világbajnokságon egyéniben 2005-ben ezüst-, 2007-ben bronzérmes hajtó. Ezáltal harmadikként Osztertág Kristóf zárt.

A magyar kettes fogatok számára egyben világbajnoki válogató is volt a mélykúti nemzetközi viadal, melyen nyolc nemzet 85 fogatának 237 lova mérte össze tudását. A magyarokon kívül chilei, észt, horvát, lengyel, osztrák, román és szlovák fogathajtók versenyeztek. A kettesek csapatversenyében a Hölle, Hódi, Osztertág magyar trió hatalmas fölénnyel, közel 45 hibaponttal előzte meg a lengyel hármast.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik