Fogadási ügy: tavaly újabb 308 bizonyított csalás történt

Vágólapra másolva!
2012.10.23. 14:10
Címkék
A sportnak nem sikerült kivergődnie az előzetes megegyezésen alapuló fogadási csalásokon, ezt Christian Kalb, a CK Consulting alkalmazottja jelentette ki azon a milánói konferencián, amelynek témája a fogadási ügyek voltak.

Kalb arra az adatra hivatkozott, hogy a világot is érintő, de leginkább Európát behálózó fogadási csalások kapcsán hiába tart évek óta a nyomozói munka, lényegében a nyilvánosság előtt, csak a tavalyi évben újabb 308 bizonyított esetben történt előre megállapodás. Mindez döntően Nyugat-Európában, ám nemcsak a futball érintett, hanem a kézilabdán és a tollaslabdán kívül több sportág is.

Egyes becslések szerint a fogadási csalásokra szakosodott bűnözőket éves forgalmuk a világ nyolcadik pénzügyi hatalmává teszi. A milánói megbeszélésén megállapítást nyert, hogy Pandora szelencéjét az internetes fogadások elterjedése nyitotta fel, és ez ellen a sport önmagában nem képes érdemben felvennie a harcot, ehhez mindenhol az állam hathatós támogatására és segítségére van szüksége.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik