EYOF: 17 magyar sportoló vesz részt a szarajevói viadalon

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2019.02.07. 19:22
A Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára szerint az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) a legjobb felkészülés egy olyan fiatal sportolónak, aki később majd a felnőtt ötkarikás játékokon képviselheti hazáját.

Vékássy Bálint ezt a jövő hétfőn kezdődő szarajevói téli EYOF-fal kapcsolatban mondta az M1 aktuális csatornának csütörtökön. Hozzátette, 17 magyar sportoló vesz majd részt a viadalon.

A magyarok 15 érmet, köztük hét aranyat nyertek az eddigi téli EYOF-okon, de legutóbb 2005-ben értek el dobogós helyezést. A szarajevói rendezvény megnyitó ünnepsége vasárnap lesz, míg a versenyeket február 11. és 15. között bonyolítják le. Magyarországot öt alpesi síző, négy-négy curlinges és rövid pályás gyorskorcsolyázó, három sífutó és egy műkorcsolyázó képviseli.

Vékássy Bálint beszélt a 2019-es hazai rendezésű olimpiai kvalifikációs világbajnokságokról is. Mint azt elmondta, talán a legtöbb nézőt az áprilisi asztalitenisz-vb vonzza majd, hiszen ez a sportág, amit a legtöbben otthoni körülmények között is űznek. Megjegyezte, a hagyományos magyar sikersportágak, a vívás és a kajak-kenu két világbajnoksága biztosan sikeres lesz, s bízik benne, hogy ezekhez felnő majd a szeptember öttusa vb is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik