Extrém sport: több száz gördeszkás lepte el a Városligetet

Vágólapra másolva!
2011.08.15. 18:52
A hétvégén mintegy ötszázan vettek részt a Deszkás Piknik elnevezésű budapesti rendezvényen, amelynek elsődleges célja az volt, hogy lehetőséget teremtsen a legjobbaknak a versengésre, és minél több emberrel ismertesse meg a gördeszkasportot.

A több száz deszkás nagyszabású közös felvonulással melegített be, amelynek során a Széna térről indulva a Margit hídon és a körúton át gurult el a Dózsa György útig.

A menet – amelyet Karkossiák Zsolt többszörös magyar bajnok, nemzetközileg is jegyzett gördeszkás vezetett – végül egészen a városligeti Gördeszka Parkig vonult, ahol a legjobbak három kategóriában mérhették össze tudásukat.

A game of skate nevű verseny során több csoportra osztották a mezőnyt, a résztvevőknek az előre bemutatott trükköket kellett végrehajtaniuk – a kieséses rendszerben vívott küzdelemben Varga Zsolt maradt állva a legtovább, így ebben a kategóriában ő diadalmaskodott.

A félcsőben Sárkány Kristóf mutatta be a legextrémebb trükköket, míg a gördeszkapályán kialakított street kategóriában Turcsik Viktor teljesítményét értékelte legmagasabbra a zsűri.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik