MTI 2020.02.22 17:14 Frissítve: 2020.02.25 09:50

Evezés: tarolt a nőknél az MTK az ergométeres ob-n

A normál súlyúaknál Juhász Adrián, a könnyűsúlyúak között pedig Galambos Péter nyert Székesfehérváron a 30. evezős ergométeres országos bajnokságon, szombaton.

Az MTK-s Krémer Eszter (középen) nyerte a normálsúlyúak kategóriáját (Fotó: Prémium Média & Sport Management)

A Pénzügyőr SE versenyzője, Juhász a mezőnyből egyedüliként ment hat perc alá, ezzel Bácskai Máté (VVCE) és páros társa, Simon Béla (PSE) előtt ért célba. A váciakat erősítő Galambos pedig Tamás Bencét (KEK) és Forrai Dávidot (GYAC) utasította maga mögé.

Juhász az MTI-nek elmondta: túlságosan nagy ambíciói nem voltak az eredményével kapcsolatosan, mert többekhez hasonlón ő is elsősorban a két hét múlva esedékes válogatóra készül.

„Nem is ergóztam túl sokat mostanában, de mindenképpen jó visszacsatolása az eddig elvégzett munkámnak a győzelem. Az pedig különösen, hogy nem voltam kihegyezve, mégis egyéni csúcsot húztam” –mondta. Hozzátette: 30 évesen már inkább az idősebb versenyzők közé tartozik, akiktől mindig több munkát igényel, hogy fejlődjenek.

A nőknél a normálsúlyúaknál Krémer Eszter bizonyult a legjobbnak, az MTK válogatott versenyzője Gadányi Zoltánát (BEE) és Bertus Kittit (KEK) előzte meg. Krémer páros- és klubtársa, Polivka Dóra a könnyűsúlyúaknál nyert, miután magabiztosan végzett Abyd Syham (FEC) és Alliquander Anna (DNHE) előtt.

Krémer Eszter kiemelte: nem sokat készült az ergométeres ob-ra, bár ettől az edzései „nem lettek könnyebbek”.

„Nem hoztunk különösebb formát erre a versenyre, mégis jól ment. Sikerült győzni, ráadásul két másodperccel megjavítottam az egyéni legjobb eredményemet, aminek külön örülök. Bízom benne, hogy ennek majd a szezon közben a vízen is lesz látszata és eredménye” – mondta.

A kétnapos ob-ra harminc klub közel ezer versenyzője nevezett, az Alba Regia Sportcsarnokban szombaton az igazolt ép és paraevezősök, valamint az egyetemisták mérték össze magukat, míg vasárnap a veterán és az amatőr versenyzők küzdelmeire kerül sor.

ERGOMÉTERES EVEZÉS, ORSZÁGOS BAJNOKSÁG
BAJNOKOK
FÉRFIAK

normálsúlyú: Juhász Adrián (Pénzügyőr SE) 5:56.3 perc
könnyűsúlyú: Galambos Péter (Váci VEC) 6:15.3
NŐK
normálsúlyú: Krémer Eszter (MTK) 6:54.4 p
könnyűsúlyú: Polivka Dóra (MTK) 7:15.4

2020.04.06 17:30:31

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

A GINOP projekt fő célkitűzéseiről és eredményeiről Prof. Dr. Than Péterrel beszélgettünk. (x)

pr
2020.04.05 23:18:34

Egyéb egyéni CSURKA GERGELY

ALAPVONAL. Kérdés: amikor el lehet kezdeni gyülekezni a startvonalnál, mindenki a saját pályáját akarja-e becsülettel megfutni, vagy a másik oldalba könyöklésén töri majd magát.

2020.04.03 22:55:50

Egyéb egyéni BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Ismerjük el, mit kaptunk még a szovjet sporttól: egy terepet, ahol különösebb tét nélkül lehettünk ellenzékiek.

2020.04.02 11:47:20

Egyéb egyéni MAROSI GERGELY

Az olimpiai falut és az All Star-mérkőzéseket is a nagy krízisnek köszönhetjük • Elképesztő ötkarikás kalandok és egy rejtői balhé magyar legendákkal.