R. E. B./MTI 2019.06.12 17:42 Frissítve: 2019.06.12 17:57

Európai Játékok: letette az esküt a magyar csapat

Ünnepélyes keretek között letette az esküt szerdán a jövő pénteken kezdődő minszki Európai Játékokra készülő magyar csapat.

A 122 fős magyar csapat (Fotó: Dömötör Csaba)

Dacára annak, hogy sokan nem lehettek ott a MOM Kulturális Központban, szépen megtelt a színpad a magyar csapat tagjaival.

Hiába, 15 sportágban 122 sportoló képviseli az országot a jövő pénteken kezdődő minszki Európai Játékokon, így aztán ünnepélyes eskütételük betöltötte a teret. A szokásoknak megfelelően látványos produkciókkal színesített eseményen Szabó Tünde sportért felelős államtitkár és Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke mondott beszédet. Utóbbi úgy fogalmazott, elsősorban a tisztes helytállást és sportszerű versenyzést várják el.

Szabó Tünde úgy véli, az olimpiai kvalifikáció szempontjából is fontos esemény az Európai Játékok (Fotó: Dömötör Csaba)

„Ez az egész esemény rólatok szól. Többen közületek már jártak multisporteseményen, de van olyan is, aki most utazik először ilyen viadalra. Az Európai Játékok ugyan nem a Nemzetközi Olimpiai Bizottság égisze alatt zajlik, ám minden olyan értéket képvisel, amely az olimpiai eszme része. Fontos a teljesítmény is, de hangsúlyos a kultúrák megismerése és tisztelete, a szolidaritás elmélyítése és a fair play, a tiszta sport is” – mondta Kulcsár Krisztián.

„Ez az esemény még egészen új, másodszor rendezik meg az Európai Olimpiai Bizottság kezdeményezésére, azonban nagyon fontos verseny. Sok sportágban az ötkarikás kvalifikációs út része lesz, s nem egészen egy évvel a tokiói rajt előtt kiemelt figyelem övezi a minszki szereplést. Biztos vagyok benne, hogy mindenki a legjobbját akarja majd nyújtani, így eredményesek is leszünk” – fogalmazott Szabó Tünde.

A minszki eseményen ötven ország nagyjából négyezer sportolója vesz részt.

A Minszkbe készülő sportolók a MOB-elnök beszédét hallgatják (Fotó: Dömötör Csaba)

 

2019.06.11 16:37:42

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Az edzőterem-utálók és az időjárás fanyalgók is leszámolhatnak a kifogásaikkal.

2019.06.08 09:08:41

Egyéb egyéni S. TÓTH JÁNOS

„Minden, a hazai sportinfrastruktúrát gazdagító létesítmény átadása öröm és büszkeség.”

2019.06.07 23:49:54

Egyéb egyéni CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Minden gyereknek joga van legalább egyszer az életben kipróbálni a nem feltétlenül összkomfortos táborozás minden örömét és izzadságszagát. Ahol a mozgás, a sportolás igénye valahonnan a mélyből jön.

2019.06.05 21:05:59

Egyéb egyéni MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Hogy Szabó Szebasztián tehetséges úszó, csak ráadás.

2019.06.05 21:00:39

Egyéb egyéni DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. Hogy léteztek-e, léteznek-e sportoló hősök? Hogyne! Csak Magyarországon, csak az első világháborúban – ez azért jelentős szűkítés – például számos kiváló versenyző védte önként a hazáját, és halt hősi halált.