R. E. B./MTI 2019.06.12 17:42 Frissítve: 2019.06.12 17:57

Európai Játékok: letette az esküt a magyar csapat

Ünnepélyes keretek között letette az esküt szerdán a jövő pénteken kezdődő minszki Európai Játékokra készülő magyar csapat.

A 122 fős magyar csapat (Fotó: Dömötör Csaba)

Dacára annak, hogy sokan nem lehettek ott a MOM Kulturális Központban, szépen megtelt a színpad a magyar csapat tagjaival.

Hiába, 15 sportágban 122 sportoló képviseli az országot a jövő pénteken kezdődő minszki Európai Játékokon, így aztán ünnepélyes eskütételük betöltötte a teret. A szokásoknak megfelelően látványos produkciókkal színesített eseményen Szabó Tünde sportért felelős államtitkár és Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke mondott beszédet. Utóbbi úgy fogalmazott, elsősorban a tisztes helytállást és sportszerű versenyzést várják el.

Szabó Tünde úgy véli, az olimpiai kvalifikáció szempontjából is fontos esemény az Európai Játékok (Fotó: Dömötör Csaba)

„Ez az egész esemény rólatok szól. Többen közületek már jártak multisporteseményen, de van olyan is, aki most utazik először ilyen viadalra. Az Európai Játékok ugyan nem a Nemzetközi Olimpiai Bizottság égisze alatt zajlik, ám minden olyan értéket képvisel, amely az olimpiai eszme része. Fontos a teljesítmény is, de hangsúlyos a kultúrák megismerése és tisztelete, a szolidaritás elmélyítése és a fair play, a tiszta sport is” – mondta Kulcsár Krisztián.

„Ez az esemény még egészen új, másodszor rendezik meg az Európai Olimpiai Bizottság kezdeményezésére, azonban nagyon fontos verseny. Sok sportágban az ötkarikás kvalifikációs út része lesz, s nem egészen egy évvel a tokiói rajt előtt kiemelt figyelem övezi a minszki szereplést. Biztos vagyok benne, hogy mindenki a legjobbját akarja majd nyújtani, így eredményesek is leszünk” – fogalmazott Szabó Tünde.

A minszki eseményen ötven ország nagyjából négyezer sportolója vesz részt.

A Minszkbe készülő sportolók a MOB-elnök beszédét hallgatják (Fotó: Dömötör Csaba)

 

2020.02.17 23:16:07

Egyéb egyéni DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. Ez nem ellenőrizetlen forrású és hitelességű átigazolási pletyka Cristiano Ronaldóról vagy Lionel Messiről – mert velük minden hírt el lehet adni –, hanem a magából erkölcsileg kifordult rögvalóság.

2020.02.17 13:55:49

Egyéb egyéni SZÖLLŐSI GYÖRGY (Berlin), HATÁR DÁVID, LAKNER GÁBOR (Budapest)

A nőknél ismét Simone Biles nyert • A dél-afrikai rögbiválogatott az Év csapata • Dirk Nowitzki életműdíjat kapott.

2020.02.11 23:55:14

Egyéb egyéni S. T. J.

A Nemzeti Sport szerdai számából ajánljuk.

2020.02.11 19:43:42

Egyéb egyéni KOHÁN GERGELY (Róma)

Lévai először dobogós felnőtt-világversenyen, a magyar küldöttség már három éremnél tart.

2020.02.10 18:56:37

Egyéb egyéni S. TÓTH JÁNOS

A Reuters hírügynökség angliai vezető futballszakíróját magával ragadta a magyar labdarúgás romantikája.