Európai Játékok: Juhász a 17., svájci tarolás hegyikerékpárban

Vágólapra másolva!
2015.06.13. 15:29
null
Pokoli katlan: a hegyikerékpáros-versenyek helyszíne
Juhász Zsolt a 17. helyen végzett a baki Európai Játékok szombati hegyikerékpáros-versenyén, a mountainbike-osok között a férfiaknál taroltak a svájciak, akik a nőknél is megszereztek két dobogós helyet a háromból.

Egy spagettiwesternt is bármikor le lehetne forgatni a hegyikerékpáros komplexumban az azeri fővárosban: kopár dombok mindenhol, egy kis satnya növényzet, a folyamatos szélben finoman szálló, fullasztó por és rekkenő meleg, tűző nap.

Nem volt miért irigyelni a versenyzőket, köztük Juhász Zsoltot.

A magyar montis végig a középmezőnyben tekert, az első kör után 24. volt, majd a harmadikban visszaszorult a 26. helyre, de innen egyre feljebb küzdötte magát, végül az aranyérmes svájci Nino Schurterhez képest közel nyolcperces hátránnyal ért célba – a 17. pozícióban. Az élbolyban a három svájci – Schurter, Lukas Fluckiger és Fabian Giger – az olasz Gerhard Kerschbaumerrel és a cseh Ondrej Cinkkel vívott nagy csatát, végül helvét egységben volt az erő, a dobogóra nem is fértek fel a más nemzetbeli riválisok.

A svájciak a nőknél történelmi elsőségnek örülhettek: a női versenyt megnyerő Jolanda Neff lett az Európai Játékok első aranyérmese, a dobogóra még honfitársa, Kathrin Stirnemann és a lengyel Maja Wloszczowska fért fel.

1. EURÓPAI JÁTÉKOK, BAKI
HEGYIKERÉKPÁR
Nők.
1. Jolanda Neff (svájci) 1:31:05, 2. Kathrin Stirnemann (svájci) 1:33:08, 3. Maja Wloszczowska (lengyel) 1:33:13
Férfiak. 1. Nino Schurter (svájci) 1:41:04, 2. Lukas Fluckiger (svájci) 1:41:17, 3. Fabian Giger (svájci) 1:41:37, ...17. Juhász Zsolt (magyar) 1:48:56

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik