Európai Játékok: jól kezdtek a magyar tollaslabdázók

LAKNER GÁBORLAKNER GÁBOR
Vágólapra másolva!
2019.06.24. 21:59
Kitűnően kezdtek a magyar tollaslabdázók Minszkben: a férfi egyesben szereplő Krausz Gergely, a női egyesben induló Kőrösi Ágnes és a Bukoviczki Nikoletta, Gonda Daniella női páros is győzni tudott a csoportkör első fordulójában.

Krausz Gergely egy szorosabb és egy simább szettben verte meg a német Alexander Rooverst, de a java csak most következik, ugyanis a török Emre Lale, illetve a világ- és Európa-bajnok, olimpiai bronzérmes dán Viktor Axelsen vár rá. a török Emre Lale, illetve a világ- és Európa-bajnok, olimpiai bronzérmes dán Viktor Axelsen vár rá.

A női páros három szettben múlta felül a náluk gyengébben rangsorolt Vytaute Fomkinaite, Gerda Voitechovskaja litván kettőst. A magyarok az egyformán a világ élvonalába tartozó dán Sara Thygesen, Maiken Fruergaard, valamint a brit Lauren Smith, Chloe Birch duóval vannak még azonos négyesben.

Késő este bemutatkozott a Falcon Clubban a női egyesben szereplő Kőrösi Ágnes, aki az ír Rachael Darragh ellen győzött két szettben.

„Az előző versenyeim nem sikerültek jól, általában nem tudtam nyerni az első mérkőzésemen, örülök, hogy most megtört ez a sorozatom – mondta Kőrösi. – Az első szettben fölényesen nyertem, a másodikban vesztett állásból fordítottam, ez jót tesz az önbizalmamnak.”

Kőrösi Ágnes is két nehéz ellenféllel találkozik a folytatásban, a német Yvonne Livel és a finn Airi Mikkelával csap össze.

Az eseményről a Nemzeti Sportot tudósítja: Lakner Gábor

TOLLASLABDA
A magyar érdekeltségű eredmények. Férfi egyes, A-csoport, 1. forduló:
Krausz Gergely–Alexander Roovers (német) 2:0 (19, 13). Női páros, A-csoport, 1. forduló: Bukoviczki Nikoletta, Gonda Daniella–Vytaute Fomkinaite, Gerda Voitechovskaja (litvánok) 2:1 (13, -14, 19). Női egyes, E-csoport, 1. forduló: Kőrösi Ágnes–Rachael Darragh (ír) 2:0 (16, 20)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik