HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.07.19 10:22 Frissítve: 2018.07.19 10:53

ESPYS-díj: CR, LeBron, Brady, Federer és Nikolics is nyert!

A Chicago Fire magyar támadóját, Nikolics Nemanját választották meg az ESPN és az ABC évértékelő szavazásán a tengerentúli profi labdarúgó-bajnokság (MLS) legjobbjának!

Az előző idényben 24 találattal gólkirályként záró Nikolics Nemanja lett az MLS legjobbja (Fotó: chicago-fire.com)

 

Az ESPN 1993-ban alapította, azóta minden évben kiosztott ESPYS-díjat idén az MLS-ben 24 góllal mesterlövészként végző magyar támadó mellett olyan kiválóságok kapták meg, mint Alekszandr Ovecskin, aki a legjobb férfi sportoló is lett a legjobb NHL-játékos díj begyűjtése mellett, Tom Brady, akit a legjobb NFL-játékosnak választottak meg, vagy éppen az NBA-sztár LeBron James.

A legjobb rekorddöntő teljesítmény a 2017-ben már a nyolcadik wimbledoni sikerét arató Roger Federeré lett (aki kevéssé meglepő módon a legjobb teniszező is lett), a legjobb döntőbeli produkció a Philadelphia Eaglesszel Super Bowlt nyerő csereirányító Nick Folesé, a legjobb férfi futballista pedig Cristiano Ronaldo lett – Lionel Messit, Mohamed Szalahot és Neymart megelőzve.

Nikolics Nemanja csütörtök hajnalban a US Open-kupában szerepelt, és gólt is lőtt a 4–0-ra nyerő Chicagóban. Bővebben a meccsről itt!

A teljes listát itt tekintheti meg!

A fiatal lányokat molesztáló Larry Nassar – az amerikai női tornászválogatott és a Michigan State University volt sportorvosa – áldozatai az ESPYS-gálán


2019.01.20 00:17:09

Egyéb egyéni BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Annak, hogy napjaink fiataljai az emberiség sokáig öröknek és egyetemesnek hitt, újabban azonban jórészt feledésre ítélt értékeit, értékrendjeit, erényeit, együttélési szabályait megismerjék, a bőrükön érezzék és agyukba, lelkükbe véssék, leghatékonyabb eszköze a szervezett formában űzött sport.

2019.01.09 18:33:09

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Judd Trump, Stuart Bingham, Luca Brecel és Jack Lisowski a Gerevich-sportcsarnokban mutatja meg tudását.

2019.01.17 00:20:46

Egyéb egyéni CSURKA GERGELY

ALAPVONAL. Mindegy, hogy az óceán melyik partján robbant ki a három legnagyobb doppingbalhé (THG, Armstrong, Rusada) – egyik rendszer sem pozitív minták miatt dőlt meg, hanem mert valaki borított belülről.

2019.01.15 23:48:00

Egyéb egyéni DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. Ritkán hallunk munka közben megsérült bankárról vagy pékről, s általában az operaénekesnek sem a színpadon, ária közben megy el örökre a hangja. A profi pályafutás kényszerű befejezése kétségkívül nagy trauma, ám ha a versenyzőnek van civil »menekülő útvonala«, legalább félig kész terve a hogyan továbbra, túlélhető.

2019.01.15 10:44:13

Egyéb egyéni nemzetisport.hu