nemzetisport.hu 2019.02.19 23:19 Frissítve: 2019.02.19 23:29

Erőt szimbolizáló klubranglista; a scouthálózat titkai

A Nemzeti Sport szerdai számából ajánljuk.

 

A téli felkészülési időszakban is számos hír jött arról, hogy külföldi futballisták érkeztek magyar csapatokhoz próbajátékra. Nyugaton ez már szinte teljesen kiment a divatból – mondta lapunknak a hazai scoutképzést elindító Paunoch Péter, aki egy személyben játékosügynök is. A megfigyelői hálózatok kiépítésére a vezető klubok rengeteg energiát fordítanak, az első lépés az utánpótlás- és felnőttadatbázis kiépítése. Hogy mi minden célja van a megfigyelői munkának, kiderül írásunkból, amelynek bővebb változatát megtalálják az nso.hu-n.

A bajnokság mellett a Magyar Kupában is folytatódnak a küzdelmek. A keddi napon egy találkozót rendeztek, ott voltunk Ajkán, ahol a harmadik ligás hazai együttes alaposan megdolgoztatta a Debrecent, de végül a túlórában a Loki megszerezte a győztes gólt. A párharcnak azonban ezzel még nincs vége, hiszen a nyolcaddöntőben már két felvonásban dől el a továbbjutás. A szerdai nap egyik legérdekesebbnek ígérkező összecsapása a Ferencváros és a Kisvárda mérkőzése lesz, már csak azért is, mert legutóbb a várdaiak búcsúztatták a kupától a Fradit.

Munkatársunk elkísérte a Szekszárd női kosárlabdacsapatát Spanyolországba. Az Atomerőmű szerdán a Gironával vívja meg az Európa-kupa negyeddöntőjének visszavágóját. Az első, hazai meccsen a magyar együttes hatpontos előnyt szerzett, de ez nem ledolgozhatatlan különbség, így a döntés a második mérkőzésre maradt. A delegáció felkereste a Camp Nou tőszomszédságában lévő sportbárt, ahol az egyik tulajdonos, a magyar Beke Erika volt a vendéglátó, aki arról is mesélt, kik azok a hírességek, akik megfordultak náluk.

Minden évben elkészül a sportegyesületek eredményességi rangsora, a tavalyi lista élén az Újpesti TE áll. Ebben természetesen óriási szerepe volt a minap a 2018-as év legjobb női sportolójának megválasztott klasszis kajakosnak, Kozák Danutának is. Összeállításunkban azt vizsgáltuk meg, vajon a besorolásnak pusztán presztízsértéke van-e, vagy ennél többet ér. Megszólal a Sportegyesületek Országos Szövetségének elnöke mellett az UTE és a Bp. Honvéd első embere is.

2020.02.27 00:04:54

Egyéb egyéni SZ. M.

A Nemzeti Sport csütörtöki számából ajánljuk.

2020.02.26 23:17:16

Egyéb egyéni SZŰCS MIKLÓS

NS-VÉLEMÉNY. A klub gyakorlatilag egyet jelentett a magyar női asztalitenisszel.

2020.02.25 22:26:34

Egyéb egyéni KOVÁCS ERIKA

Olimpiai bajnokunk is számol a legjobbakkal, de leginkább a saját felkészülésében bízik.

2020.02.25 18:39:58

Egyéb egyéni KOHÁN GERGELY

Két világ- és négy Európa-bajnoki arany után Tokióban érne csúcsra az igazi showman, Frank Chamizo.

2020.02.25 21:23:11

Egyéb egyéni DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Világjárványra vonatkozó vészforgatókönyv nem létezik.