HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2019.02.19 23:19 Frissítve: 2019.02.19 23:29

Erőt szimbolizáló klubranglista; a scouthálózat titkai

A Nemzeti Sport szerdai számából ajánljuk.

 

A téli felkészülési időszakban is számos hír jött arról, hogy külföldi futballisták érkeztek magyar csapatokhoz próbajátékra. Nyugaton ez már szinte teljesen kiment a divatból – mondta lapunknak a hazai scoutképzést elindító Paunoch Péter, aki egy személyben játékosügynök is. A megfigyelői hálózatok kiépítésére a vezető klubok rengeteg energiát fordítanak, az első lépés az utánpótlás- és felnőttadatbázis kiépítése. Hogy mi minden célja van a megfigyelői munkának, kiderül írásunkból, amelynek bővebb változatát megtalálják az nso.hu-n.

A bajnokság mellett a Magyar Kupában is folytatódnak a küzdelmek. A keddi napon egy találkozót rendeztek, ott voltunk Ajkán, ahol a harmadik ligás hazai együttes alaposan megdolgoztatta a Debrecent, de végül a túlórában a Loki megszerezte a győztes gólt. A párharcnak azonban ezzel még nincs vége, hiszen a nyolcaddöntőben már két felvonásban dől el a továbbjutás. A szerdai nap egyik legérdekesebbnek ígérkező összecsapása a Ferencváros és a Kisvárda mérkőzése lesz, már csak azért is, mert legutóbb a várdaiak búcsúztatták a kupától a Fradit.

Munkatársunk elkísérte a Szekszárd női kosárlabdacsapatát Spanyolországba. Az Atomerőmű szerdán a Gironával vívja meg az Európa-kupa negyeddöntőjének visszavágóját. Az első, hazai meccsen a magyar együttes hatpontos előnyt szerzett, de ez nem ledolgozhatatlan különbség, így a döntés a második mérkőzésre maradt. A delegáció felkereste a Camp Nou tőszomszédságában lévő sportbárt, ahol az egyik tulajdonos, a magyar Beke Erika volt a vendéglátó, aki arról is mesélt, kik azok a hírességek, akik megfordultak náluk.

Minden évben elkészül a sportegyesületek eredményességi rangsora, a tavalyi lista élén az Újpesti TE áll. Ebben természetesen óriási szerepe volt a minap a 2018-as év legjobb női sportolójának megválasztott klasszis kajakosnak, Kozák Danutának is. Összeállításunkban azt vizsgáltuk meg, vajon a besorolásnak pusztán presztízsértéke van-e, vagy ennél többet ér. Megszólal a Sportegyesületek Országos Szövetségének elnöke mellett az UTE és a Bp. Honvéd első embere is.

2019.03.22 18:01:54

Egyéb egyéni SZŰCS MIKLÓS

Negyven éve olyasmi történt, amiről azóta is csak álmodhat magyar, sőt európai asztalitenisz-válogatott.

2019.03.18 12:17:55

Egyéb egyéni CSILLAG PÉTER

Marschall László főszerkesztőt a Rajk-per árnyékában 1949. december 29-én akasztották fel.

2019.03.15 18:18:45

Egyéb egyéni SZŰCS MIKLÓS

Munkamániás és kérlelhetetlenül szigorú volt a játékosaihoz. De ez kellett ahhoz, hogy az öntörvényű zseniket egy irányba terelje.

2019.03.16 23:33:53

Egyéb egyéni BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Mert hiába akarok én lassan, hosszú melegítő szakasszal kezdeni, ha a periférikus látásommal észlelem, hogy balról nagyon igyekszik egy »háziasszony«. Na, azért ezt már ne! – szólal meg a riasztócsengő, és máris hajrázni kezdek.

2019.03.15 21:03:56

Egyéb egyéni LIPICZKY ÁGNES

Európa sportfővárosa már négyszer rendezte meg a Budapest Urban Gamest, és szeptemberben még magasabb fordulatszámra kapcsol, az első World Urban Gamesnek ad otthont.