EJ: a 8. arany! Aerobikos csoportunk szenzációs volt

Vágólapra másolva!
2015.06.21. 09:18
A magyar aerobikos csoport aranyérmet nyert a baki Európai Játékokon. A döntőben szenzációs gyakorlatot bemutató csapat a magyar küldöttség nyolcadik elsőségét szerezte meg.

A csapat! Megvan a nyolcadik magyar arany (Fotó: Marosi Gergely)
A csapat! Megvan a nyolcadik magyar arany (Fotó: Marosi Gergely)

 

A Szöllősi Panna, Lendvay Dóra, Hegyi Dóra, Farkas Balázs, Bali Dániel összetételű csapatunk a harmadik helyen jutott döntőbe. Már ez is szenzációs teljesítménynek, meglepetésnek számított.

„Nagy meglepetés, hogy csapatban a harmadik helyen jutottunk tovább, de a döntőben tiszta lappal indulunk. Bármi megtörténhet” – vélekedett Hegyi Dóra a döntő előtt. És igaza lett.

ARANYSZAVAK HEGYI DÓRÁTÓL

A magyar csoport minden tagja úgy vizsgálgatta aranyérmét, mintha nem is hinné el, hogy tényleg az övé. Jelzi az aranyérem váratlan megszerzését, hogy egy éremátadás, a Himnusz és egy óra elteltével még mindig nehezen fogják fel a csapattagok az elsőséget...

„Már annak is nagyon örültünk volna, ha megtartjuk a harmadik helyet, az aranyéremre egyáltalán nem is számítottunk. Volt itt egy olyan román csoport, amelynek világ- és Európa-bajnok tagjai voltak, és még sohasem előztük meg őket. Nagyon szerettünk volna egy érmet, az elődöntő jó eredménye bizakodással töltött el mindenkit, az életünkért és egymás életéért is küzdöttünk ebben a döntőben" – mondta Hegyi Dóra.

A fináléban ugyanis a magyar csapat gyakorlatilag tökéletes produkciót nyújtott, döbbenetes pontokat kapott (3.444 anyagerősség, 9.050 művészi és 8.650 kivitel), 21.144-es őszpontszámmal az élre ugrott, s már csak három csapat volt hátra.

A románok ugyan megközelítettek minket, de a 21.094-es pontszámuk így is kevesebb volt – ezzel biztossá vált az újabb érmünk. A spanyolok pedig hiába álltak fel sportági legendákkal is, szintén kevesebb pontot kaptak nálunk.

Ezután már csak a papíron nálunk kb. két ponttal kevesebbet tudó olaszok gyakorlatát kellett végigizgulnunk. Megtettük, az olaszok 19.600-del nem voltak ránk veszélyesek.

Ez volt a magyar aerobikos csoport valaha elért legmagasabb pontszáma, korábban sosem kerültek 21 pont fölé. Most először tudták legyőzni a szám abszolút esélyeseit, a románokat. A gyakorlat teljesen hibátlan volt, mind a tíz elemüket elfogadták a pontozók.

ÉLŐ KÖZVETÍTÉS AZ EURÓPAI JÁTÉKOK MAI VERSENYNAPJÁRÓL!

EURÓPAI JÁTÉKOK
AEROBIK, CSOPORT

1. Magyarország (Szöllősi Panna, Lendvay Dóra, Hegyi Dóra, Farkas Balázs, Bali Dániel) 21.144, 2. Románia 21.094, 3. Spanyolország 20.933

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik