nemzetisport.hu 2019.11.15 15:34 Frissítve: 2019.11.15 16:35

Díjazás: sportolókat ismertek el a főváros napja alkalmából

Elismeréseket adtak át a főváros napja, Budapest egyesítésének 146. évfordulója alkalmából pénteken, a díjazottak körében számos sportemberrel. Budapestért-díjat kapott a főpolgármestertől Szöllősi György, a Nemzeti Sport főszerkesztője is.

A díjazottak (Fotók: Dömötör Csaba)

 

Pro Urbe Budapest Díjban részesült többek között Fazekas László olimpiai aranyérmes, 92-szeres válogatott, az Újpesti Dózsával kilencszeres magyar bajnok labdarúgó, Keleti Ágnes, a Nemzet Sportolója címmel kitüntetett, ötszörös olimpiai bajnok tornásznő, a legidősebb élő magyar olimpikon, és Schmittné Makray Katalin olimpiai ezüstérmes tornásznő.

A Budapestért Díjnak 22 kitüntetettje volt, például Regőczy Krisztina és Sallay András olimpiai ezüstérmes és világbajnok műkorcsolyázó, valamint Szöllősi György, a Magyar Sportújságírók Szövetsége elnöke, a Nemzeti Sport-csoport főszerkesztője.

Papp László Budapest-sportdíjat kapott Barka Emese Európa-bajnok és világbajnoki bronzérmes birkózó, Kapitány István, a Pestszentimrei Birkózó Sportegyesület alapítója, Kovács Béla, a Magyar Kajak-Kenu Versenybíró Testület elnöke, Sas Sándor, a Ferencvárosi Torna Club 19-szeres magyar bajnoka, háromszoros Európa-bajnoki ezüstérmes para-erőemelő, a 2016-os világkupa első helyezettje, valamint Szemán Róbert kenus, sárkányhajós, a Nagy Sportágválasztó, BBU Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A kitüntetéseket még az októberi önkormányzati választások előtti közgyűlés ítélte oda Tarlós István javaslatára, de már Karácsony Gergely, az új főpolgármester adta át.

Barka Emese és Sas Sándor

 

2019.12.06 21:13:49

Egyéb egyéni DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. Jött a hihetetlen sorstragédia: az idős sportember az óceánt átszelő repülőúton elkezdett félrebeszélni, kiderült, hogy agyvérzést kapott.

2019.12.04 10:12:01

Egyéb egyéni TÓTH ANITA

„Hogy kimondják-e vagy sem, nem változtat azon, hogy esélyesként megyek az olimpiára.”

2019.11.30 21:16:10

Egyéb egyéni VINCZE ANDRÁS

ALAPVONAL. Ha az erdő mélye, a hegy az eddiginél is praktikusabb módon lesz megközelíthető, s tizedannyi erőkifejtéssel válik leküzdhetővé majd’ minden emelkedő, elvész az a varázslat is, amelyet izomláznak hívunk.

2019.11.28 00:17:50

Egyéb egyéni CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Apropó:tud valaki a játékvezető pszichéje folyamatos ostromlásának következményeit mérő számítógépes programról? Na, az lenne az újabb fontos áttörés az edzői feladatok digitális támogatásában...

2019.11.25 19:18:00

Egyéb egyéni MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. A gondom az, hogy az érdekeltek walesi meccs utáni véleménye nem állásfoglalás, hanem egymás utáni szavak összege. A hétköznapi logikának ellentmondó (ál)érvelések.