nemzetisport.hu 2019.11.15 15:34 Frissítve: 2019.11.15 16:35

Díjazás: sportolókat ismertek el a főváros napja alkalmából

Elismeréseket adtak át a főváros napja, Budapest egyesítésének 146. évfordulója alkalmából pénteken, a díjazottak körében számos sportemberrel. Budapestért-díjat kapott a főpolgármestertől Szöllősi György, a Nemzeti Sport főszerkesztője is.

A díjazottak (Fotók: Dömötör Csaba)

 

Pro Urbe Budapest Díjban részesült többek között Fazekas László olimpiai aranyérmes, 92-szeres válogatott, az Újpesti Dózsával kilencszeres magyar bajnok labdarúgó, Keleti Ágnes, a Nemzet Sportolója címmel kitüntetett, ötszörös olimpiai bajnok tornásznő, a legidősebb élő magyar olimpikon, és Schmittné Makray Katalin olimpiai ezüstérmes tornásznő.

A Budapestért Díjnak 22 kitüntetettje volt, például Regőczy Krisztina és Sallay András olimpiai ezüstérmes és világbajnok műkorcsolyázó, valamint Szöllősi György, a Magyar Sportújságírók Szövetsége elnöke, a Nemzeti Sport-csoport főszerkesztője.

Papp László Budapest-sportdíjat kapott Barka Emese Európa-bajnok és világbajnoki bronzérmes birkózó, Kapitány István, a Pestszentimrei Birkózó Sportegyesület alapítója, Kovács Béla, a Magyar Kajak-Kenu Versenybíró Testület elnöke, Sas Sándor, a Ferencvárosi Torna Club 19-szeres magyar bajnoka, háromszoros Európa-bajnoki ezüstérmes para-erőemelő, a 2016-os világkupa első helyezettje, valamint Szemán Róbert kenus, sárkányhajós, a Nagy Sportágválasztó, BBU Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A kitüntetéseket még az októberi önkormányzati választások előtti közgyűlés ítélte oda Tarlós István javaslatára, de már Karácsony Gergely, az új főpolgármester adta át.

Barka Emese és Sas Sándor

 

2020.09.22 22:24:13

Egyéb egyéni MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Már elnézést, de gépiesített sportolókat vagy hús-vér embereket akarunk-e látni? Sokak szerint itt a vége, itt kellene megállni. Csak még nem jutottunk el addig a pontig, amelyen túlról már nem lehet visszatérni.

2020.09.21 11:36:35

Egyéb egyéni SZABÓ GÁBOR

A helyi lapok pedig nem válogattak a címekben:     „A sport megcsúfolása”, „Merénylet a versenyzők ellen”.

2020.09.20 21:45:37

Egyéb egyéni S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. Az emberiséget sakkban tartó koronavírus-járvány miatt orvosilag ellenjavallt a meccsek előtti és utáni kézfogás is.

2020.09.17 21:41:59

Egyéb egyéni CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Sportújságírónak lenni jó. Sok fiatal álma, kevesebbek álmának beteljesülése. Olyan tevékenység megélése, ahol napjaink agyonszabályozott világában is hőstettek zajlanak, diadalmaskodni lehet, vagy felállni a térdre kényszerítettség állapotából.

2020.09.17 00:14:12

Egyéb egyéni MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Minden életútnak van tanulsága, „mónapistáé” elsődlegesen az, hogy az embernek meg kell találnia a helyét a világban, s ott megtenni a lehető legtöbbet. Nagy formátumú ember volt, ifjan s később idősebben, bölcsebben is.